HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : kakuko

Quark stollen - egy karácsonyi klasszikus

A quark stollen egy abszolút karácsonyi klasszikus, amelyet minden évben nagy szenvedéllyel készítek. Évről évre tökéletesítettem a receptet, és megtanultam néhány tippet és trükköt, amelyeket szeretnék megosztani veletek. A stollen hihetetlenül nedves, ízletes, és tökéletesen illik egy csésze forró tea vagy kávé mellé egy hideg téli napon. Nem a legkönnyebben elkészíthető sütemény, de higgyétek el, megéri a fáradságot.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 450 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 200 g Quark Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 1 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 125 g mazsola Hozzáadott
  • 75 g Kandírozott citromhéj Hozzáadott
  • 75 g kandírozott narancshéj Hozzáadott
  • 50 g Apróra vágott mandula Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Reszelt citromhéj Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 60 g Porcukor a porozáshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A túrós stollen sütéséhez először a lisztet, a sütőport, a cukrot, a túrót, a tojást, a puha vajat, a sót és a citromhéjat egy tálban sima tésztává gyúrjuk. Fontos, hogy addig gyúrjuk, amíg a tészta szép, sima állagú nem lesz.

2. Lépés

Adjuk hozzá a szultánát, a kandírozott citromhéjat, a kandírozott narancshéjat és az apróra vágott mandulát. Újra alaposan összegyúrjuk, amíg minden jól eloszlik.

3. Lépés

A tésztából formázzunk stollent. Ügyeljünk arra, hogy a közepe kissé vastagabb legyen, mint a végei, hogy a stollen jellegzetes formát kapjon.

4. Lépés

A stollent sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. A sütési időt jól jelzi, ha a felülete szép aranybarnára sül.

5. Lépés

A forró stollent megkenjük az olvasztott vajjal, és közvetlenül utána porcukorral meghintjük. A még meleg stollen jobban magába szívja a vajat, és a cukor jobban tapad rá.

6. Lépés

Hagyjuk a Quark Stollent kihűlni, majd csomagoljuk fóliába. Hagyjuk pihenni legalább 2 napig, mielőtt felvágnánk. A stollen minden pihenőidővel jobb ízű lesz, ezért néhány nappal a tervezett fogyasztás előtt süssük meg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új