HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : kakuko

Quark stollen - egy karácsonyi klasszikus

A quark stollen egy abszolút karácsonyi klasszikus, amelyet minden évben nagy szenvedéllyel készítek. Évről évre tökéletesítettem a receptet, és megtanultam néhány tippet és trükköt, amelyeket szeretnék megosztani veletek. A stollen hihetetlenül nedves, ízletes, és tökéletesen illik egy csésze forró tea vagy kávé mellé egy hideg téli napon. Nem a legkönnyebben elkészíthető sütemény, de higgyétek el, megéri a fáradságot.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 450 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 200 g Quark Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 1 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 125 g mazsola Hozzáadott
  • 75 g Kandírozott citromhéj Hozzáadott
  • 75 g kandírozott narancshéj Hozzáadott
  • 50 g Apróra vágott mandula Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Reszelt citromhéj Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 60 g Porcukor a porozáshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A túrós stollen sütéséhez először a lisztet, a sütőport, a cukrot, a túrót, a tojást, a puha vajat, a sót és a citromhéjat egy tálban sima tésztává gyúrjuk. Fontos, hogy addig gyúrjuk, amíg a tészta szép, sima állagú nem lesz.

2. Lépés

Adjuk hozzá a szultánát, a kandírozott citromhéjat, a kandírozott narancshéjat és az apróra vágott mandulát. Újra alaposan összegyúrjuk, amíg minden jól eloszlik.

3. Lépés

A tésztából formázzunk stollent. Ügyeljünk arra, hogy a közepe kissé vastagabb legyen, mint a végei, hogy a stollen jellegzetes formát kapjon.

4. Lépés

A stollent sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. A sütési időt jól jelzi, ha a felülete szép aranybarnára sül.

5. Lépés

A forró stollent megkenjük az olvasztott vajjal, és közvetlenül utána porcukorral meghintjük. A még meleg stollen jobban magába szívja a vajat, és a cukor jobban tapad rá.

6. Lépés

Hagyjuk a Quark Stollent kihűlni, majd csomagoljuk fóliába. Hagyjuk pihenni legalább 2 napig, mielőtt felvágnánk. A stollen minden pihenőidővel jobb ízű lesz, ezért néhány nappal a tervezett fogyasztás előtt süssük meg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek