HIRDETŐ
Rabarber- eper pohártorta SCD
SCD finom sütemény. 1 csésze = 250 ml
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 6 tojás
- 1 bögre darált diófélék
- 1 bögre reszelt kókusz
- 1 bögre Kókusztej
- 1⁄2 bögre Méz
- 1⁄2 bögre Kókuszolaj vaj
- 1 bögre Aprított tökmag
- 1 bögre Szeletelt eper
- 2 EK Kókuszliszt a gyümölcs bevonásához
- 1 tk Fahéj
- 1 tk Szódabikarbónás Teák
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A rebarboraszárakat megpucoljuk egy kaparóval, apró darabokra vágjuk, finoman besózzuk és hagyjuk, hogy a felesleges víz lecsepegjen egy szűrőn.
2. Lépés
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját összekeverjük, hozzáadjuk a kókusztejszínt és fokozatosan hozzáadjuk a mézet, az olvasztott kókuszolajat (vajat), a diókat, a kókuszt, a fahéjat, a szódabikarbónát, a fehérjehabot, és kiöntjük egy kókuszliszttel kikent és behintett tepsire (30×42 cm méret). A felszeletelt rebarbarát és epret külön egy tálba tesszük, megszórjuk kókuszliszttel és egyenletesen elosztjuk a tésztán. Sütjük előmelegített sütőben 35 percig 170 fokon.
3. Lépés
Sütés után hagyjuk kihűlni, csak aztán szeleteljük.