HIRDETŐ

Rácsos linzer zsírral

Ez a rácsos linzer zsírral recept, ahogy a neve is sugallja, egy hagyományos magyar sütemény, amely puha linzer tésztából készül, a töltelék pedig gyakran lekváros: eperse, szilvalekváros, vagy baracklekváros. A rács mintája adja a sütemény nevét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 300 g zsír Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • lekvár (az íze választás szerint) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, a zsírt, a csipet sót, a tojást, a citromhéjat és a sütőport egy nagy tálba tesszük és kézzel összegyúrjuk.

2. Lépés

A tésztát hűtőszekrénybe tesszük fél órára pihentetni.

3. Lépés

A tésztát kivesszük a hűtőből, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, hogy körülbelül fél centi vastag legyen.

4. Lépés

Egy pohárral vagy süteménykiszúróval kiszúrunk belőle köröket, majd a felét lerakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire.

5. Lépés

A maradék tésztával ugyanezt megismételjük, de most az oldalával kiszúrunk egy kis köröket vagy csillagokat (vagy bármilyen formákat preferálunk), hogy rácsos mintát kapjunk.

6. Lépés

A tepsin lévő alj tésztára lekvárt kenünk, majd ráhelyezzük a rácsos mintás tetejét.

7. Lépés

Előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 15 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.

8. Lépés

Hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek