HIRDETŐ

Rácsos linzer zsírral

Ez a rácsos linzer zsírral recept, ahogy a neve is sugallja, egy hagyományos magyar sütemény, amely puha linzer tésztából készül, a töltelék pedig gyakran lekváros: eperse, szilvalekváros, vagy baracklekváros. A rács mintája adja a sütemény nevét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 300 g zsír Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • lekvár (az íze választás szerint) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, a zsírt, a csipet sót, a tojást, a citromhéjat és a sütőport egy nagy tálba tesszük és kézzel összegyúrjuk.

2. Lépés

A tésztát hűtőszekrénybe tesszük fél órára pihentetni.

3. Lépés

A tésztát kivesszük a hűtőből, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, hogy körülbelül fél centi vastag legyen.

4. Lépés

Egy pohárral vagy süteménykiszúróval kiszúrunk belőle köröket, majd a felét lerakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire.

5. Lépés

A maradék tésztával ugyanezt megismételjük, de most az oldalával kiszúrunk egy kis köröket vagy csillagokat (vagy bármilyen formákat preferálunk), hogy rácsos mintát kapjunk.

6. Lépés

A tepsin lévő alj tésztára lekvárt kenünk, majd ráhelyezzük a rácsos mintás tetejét.

7. Lépés

Előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 15 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.

8. Lépés

Hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új