HIRDETŐ

Forrás: canva

Rakott brokkoli

Ez a rakott brokkoli recept nagyszerű lehetőséget jelent a kreatív főzésre. Számráz alkalommal elkészítettem már ezt az ételt a családnak, és mindig nagy sikert arat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes méretű brokkoli Hozzáadott
  • 200 g sajt Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 150 ml tej Hozzáadott
  • Só, bors fokhagymapor ízlés szerint Hozzáadott
  • 200 g sonka vagy bacon Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Indítsuk el a brokkoli főzését sós vízben. Én általában 5-7 percig főzöm, hogy ne legyen túl puha, hanem kissé roppanós maradjon. Természetesen ez egyéni ízlésen múlik, így mindenképp teszteljük meg, milyen állagot szeretünk.

2. Lépés

A brokkoli főzése közben kezdjük el reszelni a sajtot, és tegyük félre. A sajtot mindig én magam reszelem le, mert sokkal ízletesebb, mint a boltban előre csomagolt verzió.

3. Lépés

Egy tálban keverjük össze a tojást, a tejet és a fűszereket. Itt figyeljünk oda, hogy ne használjunk túl sok sót, mivel a sajt és a sonka is tartalmaz sót.

4. Lépés

Amikor a brokkoli megfőtt, csepegtessük le és tegyük egy hőálló tálba. Erre jöhet a sonka vagy bacon, majd öntsük rá a tej-tojás keveréket. Végül szórjuk meg a reszelt sajttal.

5. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 20-30 percig, amíg a sajt szép aranybarnára sül.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új