Forrás: canva
Rakott brokkoli
Ez a rakott brokkoli recept nagyszerű lehetőséget jelent a kreatív főzésre. Számráz alkalommal elkészítettem már ezt az ételt a családnak, és mindig nagy sikert arat.
Hozzávalók
- 1 Közepes méretű brokkoli
- 200 g sajt
- 2 tojás
- 150 ml tej
- Só, bors fokhagymapor ízlés szerint
- 200 g sonka vagy bacon
Eljárás
Indítsuk el a brokkoli főzését sós vízben. Én általában 5-7 percig főzöm, hogy ne legyen túl puha, hanem kissé roppanós maradjon. Természetesen ez egyéni ízlésen múlik, így mindenképp teszteljük meg, milyen állagot szeretünk.
A brokkoli főzése közben kezdjük el reszelni a sajtot, és tegyük félre. A sajtot mindig én magam reszelem le, mert sokkal ízletesebb, mint a boltban előre csomagolt verzió.
Egy tálban keverjük össze a tojást, a tejet és a fűszereket. Itt figyeljünk oda, hogy ne használjunk túl sok sót, mivel a sajt és a sonka is tartalmaz sót.
Amikor a brokkoli megfőtt, csepegtessük le és tegyük egy hőálló tálba. Erre jöhet a sonka vagy bacon, majd öntsük rá a tej-tojás keveréket. Végül szórjuk meg a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 20-30 percig, amíg a sajt szép aranybarnára sül.