Forrás: Tetiana_Chudovska from Getty Images
Rakott Csirkemell Tejföllel
Egy ízletes, könnyen elkészíthető szaftos csirkemell recept, amely a tejfölnek köszönhetően gazdagságot és kiegyensúlyozott savanykás ízt kölcsönöz. Tökéletes ebéd vagy vacsora lehet egy hétvégén.
Hozzávalók
Fő összetevők
- 4 Slice csirkemell
- 2 Csésze tejföl
- 100 g sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál étolaj
Fűszerezés
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál pirospaprika
Eljárás
Csirkemell előkészítése: A csirkemell szeleteket mossuk meg, majd sózzuk és borsozzuk meg őket.
Fokhagyma aprítása: Aprítsuk fel a fokhagymát apró darabokra.
Csirkemell sütése: Egy serpenyőben melegítsünk olajat, majd adjuk hozzá az előkészített csirkemelleket, és süssük meg őket mindkét oldalukon. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát és a pirospaprikát, majd folyamatosan kavarva tovább süssük a csirkemelleket, míg a fokhagyma aranybarnára nem pirul.
Tejfölös öntet készítése: Egy tálban keverjünk össze 2 csésze tejfölt és egy csipet sót.
Csirkemell és tejfölös öntet rétegezése: Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, és rakjuk bele a sült csirkemelleket. Majd öntsük rá a tejfölös öntetet, és szórjuk meg reszelt sajttal.
Sütés: Előmelegített sütőben süssük 180 °C-on kb. 20 percig, vagy amíg a sajt szépen meg nem pirul.
Tálalás: Tálaljuk frissen, forrón, a kedvenc köretünkkel.