HIRDETŐ

Rakott karfiol hús nélkül

A rakott karfiol egyszerűen elkészíthető és nagyszerű vegetáriánus alternatíva a híres rakott krumplinak. Hagyományos magyar ízeket és egészséges zöldségeket kombinálva ez az étel a kedvenc lesz a hús nélküli napokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Zöldségek

  • 1 Fej karfiol Hozzáadott
  • 2 szem tojás Hozzáadott
  • 200 g reszelt sajt Hozzáadott

Mártás

  • 1 node Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A karfiolt darabokra szedjük, és sós vízben puhára főzzük.

2. Lépés

Készítsük el a mártást. Egy serpenyőben olvasszunk meg egy kis vajat, adjunk hozzá apróra vágott petrezselymet és préselt fokhagymát. Adjuk hozzá a lisztet és folyamatos keverés mellett pirítsuk meg.

3. Lépés

Lassan adjuk hozzá a tejet, folyamatosan keverve, hogy csomómentes legyen. Fűszerezzük sóval és borssal. Főzzük kb. 5 percig, amíg a mártás be nem sűrűsödik.

4. Lépés

Egy tűzálló tálba tegyük a karfiolt, öntsük rá a mártást, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyük a sütőbe, és süssük kb. 20 percig, vagy amíg a sajt aranybarna nem lesz.

5. Lépés

Tálaljuk melegen, friss salátával kísérve. Élvezze ezt az egyszerű, de ízletes vegetáriánus ételt!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új