Rakott karfiol hús nélkül
A rakott karfiol egyszerűen elkészíthető és nagyszerű vegetáriánus alternatíva a híres rakott krumplinak. Hagyományos magyar ízeket és egészséges zöldségeket kombinálva ez az étel a kedvenc lesz a hús nélküli napokon.
Hozzávalók
Zöldségek
- 1 Fej karfiol
- 2 szem tojás
- 200 g reszelt sajt
Mártás
- 1 node Petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 500 ml tej
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A karfiolt darabokra szedjük, és sós vízben puhára főzzük.
Készítsük el a mártást. Egy serpenyőben olvasszunk meg egy kis vajat, adjunk hozzá apróra vágott petrezselymet és préselt fokhagymát. Adjuk hozzá a lisztet és folyamatos keverés mellett pirítsuk meg.
Lassan adjuk hozzá a tejet, folyamatosan keverve, hogy csomómentes legyen. Fűszerezzük sóval és borssal. Főzzük kb. 5 percig, amíg a mártás be nem sűrűsödik.
Egy tűzálló tálba tegyük a karfiolt, öntsük rá a mártást, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyük a sütőbe, és süssük kb. 20 percig, vagy amíg a sajt aranybarna nem lesz.
Tálaljuk melegen, friss salátával kísérve. Élvezze ezt az egyszerű, de ízletes vegetáriánus ételt!