Forrás: freepik
Rakott kínai kel
A rakott kínai kel az egyik személyes kedvencem. Mindig is rajongtam a zöldséges ételekért, és ez a recept egy igazán finom, de egyszerű módot nyújt a kínai kel felhasználására.
Hozzávalók
- 1 nagy fej kínai kel
- 1 kg burgonya
- 150 g sajt
- 3 dl tejföl
- 4 tojás
- só, bors
Eljárás
Először is mossuk meg alaposan a kínai kelt, majd vágjuk félbe és szeleteljük fel. Ügyeljünk arra, hogy a szár részét is használjuk fel, hiszen ott sok-sok vitamint találhatunk.
Közben hámozzuk meg a burgonyát, szeleteljük fel és tegyük hideg, sós vízbe főni.
Miután a kínai kel és a burgonya is fel van készítve, kezdjük el összerétegezni egy hőálló tálba. Itt van egy kis tippem: tegyünk a tálba pár csepp olajat, hogy ne ragadjon oda az ételünk.
A rétegezésnél fontos, hogy minden réteget sózzunk, borsozzunk és olajozzunk meg, így az ételünk sokkal ízletesebb lesz.
Az utolsó réteg mindenképpen burgonya legyen, erre öntsük rá a felvert tojásokat elkeverve a tejföllel.
A tetejére szórjuk rá a reszelt sajtot, majd sütőben süssük át nagyjából 50 percen keresztül a rakottunkat.
Ha kész, tálalhatjuk is. Különösen finom salátával és friss kenyérrel. De vigyázz, nagyon forró lehet, hagyd pár percig hűlni mielőtt felszolgálod!