HIRDETŐ

Forrás: freepik

Rakott kínai kel

A rakott kínai kel az egyik személyes kedvencem. Mindig is rajongtam a zöldséges ételekért, és ez a recept egy igazán finom, de egyszerű módot nyújt a kínai kel felhasználására.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagy fej kínai kel Hozzáadott
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 150 g sajt Hozzáadott
  • 3 dl tejföl Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

79 perc.
1. Lépés

Először is mossuk meg alaposan a kínai kelt, majd vágjuk félbe és szeleteljük fel. Ügyeljünk arra, hogy a szár részét is használjuk fel, hiszen ott sok-sok vitamint találhatunk.

2. Lépés

Közben hámozzuk meg a burgonyát, szeleteljük fel és tegyük hideg, sós vízbe főni.

3. Lépés

Miután a kínai kel és a burgonya is fel van készítve, kezdjük el összerétegezni egy hőálló tálba. Itt van egy kis tippem: tegyünk a tálba pár csepp olajat, hogy ne ragadjon oda az ételünk.

4. Lépés

A rétegezésnél fontos, hogy minden réteget sózzunk, borsozzunk és olajozzunk meg, így az ételünk sokkal ízletesebb lesz.

5. Lépés

Az utolsó réteg mindenképpen burgonya legyen, erre öntsük rá a felvert tojásokat elkeverve a tejföllel.

6. Lépés

A tetejére szórjuk rá a reszelt sajtot, majd sütőben süssük át nagyjából 50 percen keresztül a rakottunkat.

7. Lépés

Ha kész, tálalhatjuk is. Különösen finom salátával és friss kenyérrel. De vigyázz, nagyon forró lehet, hagyd pár percig hűlni mielőtt felszolgálod!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új