HIRDETŐ

Forrás: canva

Rakott zöldbab recept

A rakott zöldbab igazán változatos és finom fogás, amelyet a hagyományos zöldségekkel kombinálva kényeztethetünk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg zöldbab Hozzáadott
  • 500 g darált hús (sertés vagy pulyka) Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 100 g trappista sajt Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt bors Hozzáadott
  • 1 csipet pirospaprika Hozzáadott
  • 1 csipet Majoránna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Készíts elő egy nagy serpenyőt és hevíts fel benne 2 evőkanál olívaolajat.

2. Lépés

Pucold meg a hagymát és a fokhagymát és aprítsd őket fel.

3. Lépés

Add hozzá a hagymát és a fokhagymát az olajhoz, majd párold őket üvegesre.

4. Lépés

Adj hozzá darált húst a serpenyőhöz, majd ízesítsd sóval, borssal és pirospaprikával.

5. Lépés

Párold a húst addig, amíg meg nem barnul, majd add hozzá a paradicsompürét és a majoránnát ic.

6. Lépés

Közben mosd meg a zöldbabot, vágd fel és főzd ropogósra, majd csepegtesd le.

7. Lépés

Rakd a zöldbabot egy tűzálló tálat, majd terítsd a húsos keveréket a tetejére.

8. Lépés

Reszeld rá a sajtot és süsd 200 fokon 30 percig, amíg a sajt meg nem olvad és szép aranybarna színt nem kap.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új