HIRDETŐ

Forrás: FB: Ricette Ciociare e non solo

Rántott bodzavirág

A bodza fánkok a hagyományos olasz édességek klasszikusai. Könnyen és gyorsan elkészíthetőek, és finom, egyedi ízt adnak a tésztába forgatott bodza virágoknak köszönhetően. Tökéletesek egy finom uzsonnára vagy édességnek az étkezés végén.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A tésztához

  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 120 ml tej Hozzáadott
  • 1 bögre Szénsavas víz Hozzáadott
  • 1 pinch Hozzáadott

A palacsintához

  • 10 Bodzavirágok Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá a tejet és a szénsavas vizet, és keverd össze, amíg csomómentes, egységes masszát nem kapsz.

2. Lépés

Óvatosan mosd meg a bodza virágait és töröld meg őket egy tiszta ruhával.

3. Lépés

Minden virágot mártsunk a palacsintatésztába, óvatosan, hogy ne törjük össze, majd süssük forró olajban, amíg aranysárgára nem sül.

4. Lépés

Miután megsültek, helyezze a palacsintákat egy szívópapírral borított tányérra, hogy eltávolítsa a felesleges olajat.

5. Lépés

Tálalja fel a meleg bodzavirág palacsintáját, szükség esetén porcukorral meghintve szolgálja fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek