Forrás: FB: Ricette Ciociare e non solo
Rántott bodzavirág
A bodza fánkok a hagyományos olasz édességek klasszikusai. Könnyen és gyorsan elkészíthetőek, és finom, egyedi ízt adnak a tésztába forgatott bodza virágoknak köszönhetően. Tökéletesek egy finom uzsonnára vagy édességnek az étkezés végén.
Hozzávalók
A tésztához
- 100 g liszt
- 120 ml tej
- 1 bögre Szénsavas víz
- 1 pinch só
A palacsintához
- 10 Bodzavirágok
- olaj
Eljárás
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá a tejet és a szénsavas vizet, és keverd össze, amíg csomómentes, egységes masszát nem kapsz.
Óvatosan mosd meg a bodza virágait és töröld meg őket egy tiszta ruhával.
Minden virágot mártsunk a palacsintatésztába, óvatosan, hogy ne törjük össze, majd süssük forró olajban, amíg aranysárgára nem sül.
Miután megsültek, helyezze a palacsintákat egy szívópapírral borított tányérra, hogy eltávolítsa a felesleges olajat.
Tálalja fel a meleg bodzavirág palacsintáját, szükség esetén porcukorral meghintve szolgálja fel.