HIRDETŐ

Forrás: FB: Ricette Ciociare e non solo

Rántott bodzavirág

A bodza fánkok a hagyományos olasz édességek klasszikusai. Könnyen és gyorsan elkészíthetőek, és finom, egyedi ízt adnak a tésztába forgatott bodza virágoknak köszönhetően. Tökéletesek egy finom uzsonnára vagy édességnek az étkezés végén.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A tésztához

  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 120 ml tej Hozzáadott
  • 1 bögre Szénsavas víz Hozzáadott
  • 1 pinch Hozzáadott

A palacsintához

  • 10 Bodzavirágok Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá a tejet és a szénsavas vizet, és keverd össze, amíg csomómentes, egységes masszát nem kapsz.

2. Lépés

Óvatosan mosd meg a bodza virágait és töröld meg őket egy tiszta ruhával.

3. Lépés

Minden virágot mártsunk a palacsintatésztába, óvatosan, hogy ne törjük össze, majd süssük forró olajban, amíg aranysárgára nem sül.

4. Lépés

Miután megsültek, helyezze a palacsintákat egy szívópapírral borított tányérra, hogy eltávolítsa a felesleges olajat.

5. Lépés

Tálalja fel a meleg bodzavirág palacsintáját, szükség esetén porcukorral meghintve szolgálja fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új