HIRDETŐ

Forrás: canva

Rántott máj

A rántott máj egy tradicionális magyar étel, melyet gyakran készítenek vasárnapi ebédként vagy ünnepi alkalmakra. Ez egy egyszerű, de ízletes étel, melynek meglepően gyors a készítése. Gazdag vitaminokban, különösen vasban, ami fontos a normál vérképzéshez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g sertésmáj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • zsemlemorzsa Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • Kis fej hagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál tejföl Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a májat és vágjuk vékony szeletekre. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.

2. Lépés

Egy mély tálban verjük fel a tojást. Mártsuk bele a májszeleteket, majd forgassuk meg őket zsemlemorzsában.

3. Lépés

Hevítsünk olajat egy nagy serpenyőben. Amikor forró, adjuk hozzá a panírozott májszeleteket. Süssük mindkét oldalukat aranybarnára, körülbelül 3-4 percig egy-egy oldalán.

4. Lépés

Amikor kész, helyezzük a májszeleteket papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot eltávolítsuk.

5. Lépés

Külön serpenyőben pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá az aprított fokhagymát és a tejfölt, főzzük ezt rövid ideig, majd öntsd a májra.

6. Lépés

Tálaljuk friss zöldségekkel, petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek