Forrás: canva
Rántott máj
A rántott máj egy tradicionális magyar étel, melyet gyakran készítenek vasárnapi ebédként vagy ünnepi alkalmakra. Ez egy egyszerű, de ízletes étel, melynek meglepően gyors a készítése. Gazdag vitaminokban, különösen vasban, ami fontos a normál vérképzéshez.
Hozzávalók
- 800 g sertésmáj
- só
- 1 ks tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
- Kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál tejföl
- Petrezselyem
Eljárás
Mossuk meg a májat és vágjuk vékony szeletekre. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
Egy mély tálban verjük fel a tojást. Mártsuk bele a májszeleteket, majd forgassuk meg őket zsemlemorzsában.
Hevítsünk olajat egy nagy serpenyőben. Amikor forró, adjuk hozzá a panírozott májszeleteket. Süssük mindkét oldalukat aranybarnára, körülbelül 3-4 percig egy-egy oldalán.
Amikor kész, helyezzük a májszeleteket papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot eltávolítsuk.
Külön serpenyőben pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá az aprított fokhagymát és a tejfölt, főzzük ezt rövid ideig, majd öntsd a májra.
Tálaljuk friss zöldségekkel, petrezselyemmel megszórva.