HIRDETŐ

Forrás: canva

Rántott máj

A rántott máj egy tradicionális magyar étel, melyet gyakran készítenek vasárnapi ebédként vagy ünnepi alkalmakra. Ez egy egyszerű, de ízletes étel, melynek meglepően gyors a készítése. Gazdag vitaminokban, különösen vasban, ami fontos a normál vérképzéshez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g sertésmáj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • zsemlemorzsa Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • Kis fej hagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál tejföl Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a májat és vágjuk vékony szeletekre. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.

2. Lépés

Egy mély tálban verjük fel a tojást. Mártsuk bele a májszeleteket, majd forgassuk meg őket zsemlemorzsában.

3. Lépés

Hevítsünk olajat egy nagy serpenyőben. Amikor forró, adjuk hozzá a panírozott májszeleteket. Süssük mindkét oldalukat aranybarnára, körülbelül 3-4 percig egy-egy oldalán.

4. Lépés

Amikor kész, helyezzük a májszeleteket papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot eltávolítsuk.

5. Lépés

Külön serpenyőben pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá az aprított fokhagymát és a tejfölt, főzzük ezt rövid ideig, majd öntsd a májra.

6. Lépés

Tálaljuk friss zöldségekkel, petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új