HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek

Rebarbara Főzelék

A rebarbara főzelék egy friss, házasított étel, amely tökéletes azoknak, akik szeretnek új ízeket próbálni. A rebarbara savanykás, pikáns íze tökéletesen kiegészíti bármilyen főételt, vagy akár önállóan is fogyasztható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g rebarbara Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ek liszt Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 2 ek vaj Hozzáadott
  • 2 tk Hozzáadott
  • 2 tk bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A rebarbara és a hagymák apróra vágása.

2. Lépés

A vaj felmelegítése egy serpenyőben, majd a hagyma és a fokhagyma megdinsztelése rajta.

3. Lépés

A rebarbara hozzáadása a dinsztelthez, majd a tűzről levéve a liszt hozzáadása és jól összekeverése.

4. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, folyamatosan kevergetve, hogy elkerüljük a csomósodást. Végül visszatesszük a tűzre, és addig főzzük, amíg besűrűsödik.

5. Lépés

Sóval és borssal ízesítjük, és tálalás előtt kevés vajjal meglocsoljuk.

6. Lépés

Tálalás előtt keverjük össze.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új