HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek

Rebarbara Főzelék

A rebarbara főzelék egy friss, házasított étel, amely tökéletes azoknak, akik szeretnek új ízeket próbálni. A rebarbara savanykás, pikáns íze tökéletesen kiegészíti bármilyen főételt, vagy akár önállóan is fogyasztható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g rebarbara Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ek liszt Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 2 ek vaj Hozzáadott
  • 2 tk Hozzáadott
  • 2 tk bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A rebarbara és a hagymák apróra vágása.

2. Lépés

A vaj felmelegítése egy serpenyőben, majd a hagyma és a fokhagyma megdinsztelése rajta.

3. Lépés

A rebarbara hozzáadása a dinsztelthez, majd a tűzről levéve a liszt hozzáadása és jól összekeverése.

4. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, folyamatosan kevergetve, hogy elkerüljük a csomósodást. Végül visszatesszük a tűzre, és addig főzzük, amíg besűrűsödik.

5. Lépés

Sóval és borssal ízesítjük, és tálalás előtt kevés vajjal meglocsoljuk.

6. Lépés

Tálalás előtt keverjük össze.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek