HIRDETŐ
Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek
Rebarbara Főzelék
A rebarbara főzelék egy friss, házasított étel, amely tökéletes azoknak, akik szeretnek új ízeket próbálni. A rebarbara savanykás, pikáns íze tökéletesen kiegészíti bármilyen főételt, vagy akár önállóan is fogyasztható.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g rebarbara
- 1 ks hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek liszt
- 100 ml tej
- 2 ek vaj
- 2 tk só
- 2 tk bors
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A rebarbara és a hagymák apróra vágása.
2. Lépés
A vaj felmelegítése egy serpenyőben, majd a hagyma és a fokhagyma megdinsztelése rajta.
3. Lépés
A rebarbara hozzáadása a dinsztelthez, majd a tűzről levéve a liszt hozzáadása és jól összekeverése.
4. Lépés
Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, folyamatosan kevergetve, hogy elkerüljük a csomósodást. Végül visszatesszük a tűzre, és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
5. Lépés
Sóval és borssal ízesítjük, és tálalás előtt kevés vajjal meglocsoljuk.
6. Lépés
Tálalás előtt keverjük össze.