HIRDETŐ

Régi Meggyes Pite

A Régi Meggyes Pite egy tradicionális magyar édesség, amelyet gyakran sütnek meggy szezonban. A pite kiválóan harmonizálja a savanykás meggy ízét és az édes tésztát, és tökéletes választás desszertnek vagy kávé mellett.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g friss meggy Hozzáadott
  • 150 g kristálycukor Hozzáadott
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 125 g vaj (hideg) Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 1 evőkanál porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Mossuk meg és magozzuk ki a meggyet.

3. Lépés

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.

4. Lépés

Adjuk hozzá a hideg vajat és a tojást, majd gyúrjuk össze a tésztát.

5. Lépés

Tegyük a tésztát a hűtőbe kb. 30 percre.

6. Lépés

A hűtés után osszuk meg a tésztát két részre, és nyújtsuk ki a tortaforma méretéig.

7. Lépés

Helyezzük az egyik tésztalapot a kivajazott tortaformába, majd tegyük rá a meggyet.

8. Lépés

Tegyük rá a második tésztalapot, és zárjuk le a széleket.

9. Lépés

Villával szurkáljuk meg a tetejét, majd tegyük a sütőbe és süssük 40-45 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára pirul.

10. Lépés

Hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral a tetejét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új