HIRDETŐ

Régi Meggyes Pite

A Régi Meggyes Pite egy tradicionális magyar édesség, amelyet gyakran sütnek meggy szezonban. A pite kiválóan harmonizálja a savanykás meggy ízét és az édes tésztát, és tökéletes választás desszertnek vagy kávé mellett.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g friss meggy Hozzáadott
  • 150 g kristálycukor Hozzáadott
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 125 g vaj (hideg) Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 1 evőkanál porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Mossuk meg és magozzuk ki a meggyet.

3. Lépés

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.

4. Lépés

Adjuk hozzá a hideg vajat és a tojást, majd gyúrjuk össze a tésztát.

5. Lépés

Tegyük a tésztát a hűtőbe kb. 30 percre.

6. Lépés

A hűtés után osszuk meg a tésztát két részre, és nyújtsuk ki a tortaforma méretéig.

7. Lépés

Helyezzük az egyik tésztalapot a kivajazott tortaformába, majd tegyük rá a meggyet.

8. Lépés

Tegyük rá a második tésztalapot, és zárjuk le a széleket.

9. Lépés

Villával szurkáljuk meg a tetejét, majd tegyük a sütőbe és süssük 40-45 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára pirul.

10. Lépés

Hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral a tetejét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek