HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Régimódi krémes sült rizspuding mazsolával

Kóstolja meg az Old Fashioned Baked Rice Pudding vigasztaló élvezetét, amely nosztalgikus utazás a gyermekkorába. Ez az édes, krémes finomság ideális desszert egy házi készítésű vacsora befejezéseként, vagy egyszerűen csak a napközbeni édesszájúság kielégítésére. Egy plusz bónusz? Hozzávalói könnyen megtalálhatók a kamrában.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 34 csésze Nyers fehér rizs Hozzáadott
  • 2 csészék Tej, elosztva Hozzáadott
  • 0.3 csésze fehér cukor Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 1 Tojás, felvert tojás Hozzáadott
  • 0.6 csésze Arany mazsola Hozzáadott
  • 1 evőkanál Sótlan vaj Hozzáadott
  • 12 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • Szerecsendió vagy fahéj (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

130 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy a sütőt előmelegíti 325 fokra (165 fok).

2. Lépés

Párolja a rizst és a vizet egy serpenyőben közepes lángon, amíg a víz nagyrészt fel nem szívódik, körülbelül 15 percig.

3. Lépés

Egy külön tálban keverjen össze 1 1/2 csésze tejet, cukrot és sót. Öntsük ezt a rizshez a fazékba.

4. Lépés

Főzzük a tej-rizs keveréket közepes lángon, amíg krémes állagú nem lesz, gyakori kevergetés mellett körülbelül 15-20 percig.

5. Lépés

Keverje össze a felvert tojást és a maradék 1/2 csésze tejet egy tálban. Ezt a keveréket folyamatos keverés mellett adjuk a lábasba.

6. Lépés

Adja hozzá a vajat és a mazsolát az edényhez, és jól keverje bele a keverékbe.

7. Lépés

Keverje bele a vaníliakivonatot. Ha használ, szórjon rá fahéjat vagy szerecsendiót a finom fűszerezés érdekében.

8. Lépés

Öntse a kész keveréket a kiválasztott sütőedénybe.

9. Lépés

Süsse a keveréket az előmelegített sütőben, amíg megdermed, körülbelül 1 óra 30 percig.

10. Lépés

A sütés első órájában 20 percenként meg kell keverni.

11. Lépés

Tálaljuk a pudingot melegen (vagy hűtött állapotban, ha úgy tetszik), és élvezzük ezt a pompás desszertet!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új