Forrás: Pixabay
Régimódi krémes sült rizspuding mazsolával
Kóstolja meg az Old Fashioned Baked Rice Pudding vigasztaló élvezetét, amely nosztalgikus utazás a gyermekkorába. Ez az édes, krémes finomság ideális desszert egy házi készítésű vacsora befejezéseként, vagy egyszerűen csak a napközbeni édesszájúság kielégítésére. Egy plusz bónusz? Hozzávalói könnyen megtalálhatók a kamrában.
Hozzávalók
- 3⁄4 csésze Nyers fehér rizs
- 2 csészék Tej, elosztva
- 0.3 csésze fehér cukor
- 1⁄4 teáskanál Só
- 1 Tojás, felvert tojás
- 0.6 csésze Arany mazsola
- 1 evőkanál Sótlan vaj
- 1⁄2 teáskanál vanília kivonat
- Szerecsendió vagy fahéj (nem kötelező)
Eljárás
Kezdje azzal, hogy a sütőt előmelegíti 325 fokra (165 fok).
Párolja a rizst és a vizet egy serpenyőben közepes lángon, amíg a víz nagyrészt fel nem szívódik, körülbelül 15 percig.
Egy külön tálban keverjen össze 1 1/2 csésze tejet, cukrot és sót. Öntsük ezt a rizshez a fazékba.
Főzzük a tej-rizs keveréket közepes lángon, amíg krémes állagú nem lesz, gyakori kevergetés mellett körülbelül 15-20 percig.
Keverje össze a felvert tojást és a maradék 1/2 csésze tejet egy tálban. Ezt a keveréket folyamatos keverés mellett adjuk a lábasba.
Adja hozzá a vajat és a mazsolát az edényhez, és jól keverje bele a keverékbe.
Keverje bele a vaníliakivonatot. Ha használ, szórjon rá fahéjat vagy szerecsendiót a finom fűszerezés érdekében.
Öntse a kész keveréket a kiválasztott sütőedénybe.
Süsse a keveréket az előmelegített sütőben, amíg megdermed, körülbelül 1 óra 30 percig.
A sütés első órájában 20 percenként meg kell keverni.
Tálaljuk a pudingot melegen (vagy hűtött állapotban, ha úgy tetszik), és élvezzük ezt a pompás desszertet!