HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Régimódi marhahús és zöldségpörkölt

Nincs is jobb egy kiadós pörköltnél egy hideg téli estén, és én pontosan ezt a receptet találtam ki.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 112 font Marhahús, egy hüvelykes darabokra vágva Hozzáadott
  • 2 EL olívaolaj Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 Nagy hagyma, kockára vágva Hozzáadott
  • 3 Közepes méretű sárgarépa, meghámozva és felszeletelve Hozzáadott
  • 2 szárak Zeller, szeletelve Hozzáadott
  • 4 Közepes burgonya, felkockázva Hozzáadott
  • 1 konzervek Kockára vágott paradicsom Hozzáadott
  • 4 csészék marhahúsleves Hozzáadott
  • 1 teáskanál Szárított rozmaring Hozzáadott
  • 12 teáskanál szárított kakukkfű Hozzáadott
  • Só és bors, ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy nagy lábasban közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat. Ha felforrósodott, tegye bele a marhahúsdarabokat, és bőségesen fűszerezze sóval és borssal. Ne feledje, az ízletes pörkölt kulcsa a jól fűszerezett húsdarab.

2. Lépés

Ha a marhahús minden oldalról megbarnult (általában 7-8 percig tart), vegye ki a fazékból, és tegye félre. Ugyanebben a fazékban tegye bele a kockára vágott hagymát és a felaprított fokhagymát, és párolja, amíg a hagyma áttetszővé válik. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy a marhahúsból visszamaradt ízeket felhasználjuk.

3. Lépés

Most adjuk hozzá a sárgarépát, a zellert és a burgonyát. Főzzük körülbelül 10 percig, amíg a zöldségek elkezdenek megpuhulni. Ne aggódjon amiatt, hogy a zöldségek túl pépesek lesznek, a pörkölt főzése közben tovább főnek.

4. Lépés

Tegye vissza a marhahúst a fazékba, és keverje bele a paradicsomkockákat, a marhahúslevest, a szárított rozmaringot és a szárított kakukkfüvet. Forralja fel a pörköltet, majd csökkentse a hőfokot párolásra. Fedje le a fazekat, és hagyja főni körülbelül 2 órán át. Ne feledje, minél tovább párolódik, annál jobban összeolvadnak az ízek, és annál puhább lesz a marhahús.

5. Lépés

Kóstolja meg a pörköltet, és ha szükséges, állítsa be a fűszerezést. Tálaljuk friss kenyérrel, és élvezzük ezt a hangulatos, vigasztaló ételt!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új