Forrás: Pixabay: PublicDomainImages
Régimódi puha cukorka popcorn golyók
Az egyszerű alapanyagokból készült Popcorn Balls egy kellemesen édes-sós snack, amelyet a felnőttek és a gyerekek egyaránt szeretnek.
Hozzávalók
- 1⁄2 csésze Pattogatott kukoricaszemek (Használhat körülbelül tizenhat csésze előre pattogatott pattogatott kukoricát is. Csak győződjön meg róla, hogy sima, nem vajas vagy sózott).
- 11⁄4 csésze Kristálycukor
- 1⁄2 csésze méz
- 1⁄4 csésze Víz
- 1⁄2 teáskanál Só
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 4 EL Sótlan vaj
- Választható adalékok: csokoládéforgács, cukorkadarabkák, apróra vágott diófélék
Eljárás
Először is, pattogtassa a popcornt. Ha a tűzhelyen pattogtatod (ez az általam preferált módszer), melegíts egy kis olajat egy nagy lábasban közepesen magas hőfokon, add hozzá a pattogatott kukoricaszemeket, és fedd le fedővel. Időnként rázza meg az edényt, hogy a magok ne égjenek meg. Ne feledje, csak akkor emelje fel a fedelet, amikor a pattogás lelassul, hogy a pattogatott kukorica ne folyjon túl.
Ha a pattogatott kukorica elkészült, tegye át egy nagy keverőtálba, ügyelve arra, hogy eltávolítsa a ki nem pattogott szemeket. Hasznosnak tartom, ha egy nagy tálat fejjel lefelé az edény fölé teszünk, és mindkettőt megfordítjuk, hogy a pattogatott popcorn a tálba hulljon. Ezután egy kicsit megrázom, hogy a ki nem pattant magok az aljára hulljanak.
Egy serpenyőben közepes lángon keverjük össze a cukrot, a mézet, a vizet és a sót. Keverjük, amíg a cukor feloldódik.
Forraljuk fel, és hagyjuk addig főni, amíg a keverék eléri a kemény golyófokot (260°F cukorkahőmérőn). Ez fontos, mert a nem eléggé megfőtt szirup rágós, ragadós popcorngolyókat eredményezhet, míg a túlfőtt szirup túl keményre keményítheti őket.
Vegye le az edényt a tűzről, és keverje bele a vajat és a vaníliakivonatot.
Öntsük a szirupot a pattogatott kukoricára, és keverjük össze, hogy minden darabot bevonjon. Most már egyenletesen oszlassuk el a hozzáadott keverékeket.
Amikor a pattogatott kukorica eléggé kihűlt ahhoz, hogy kezelni lehessen, enyhén vajazza meg a kezét, és formázzon belőle golyókat. A pattogatott kukoricát szorosan csomagolja össze, hogy a golyók megtartsák az alakjukat.
Tálalás előtt hagyja a pattogatott kukoricagolyókat teljesen kihűlni egy darab pergamenpapíron. Hasznosnak találtam, ha minden egyes golyót egy kis darab műanyag fóliába csavarunk, hogy könnyebb legyen megfogni és megenni, különösen a gyerekek számára.