Forrás: Pixabay
Remek Sült édesburgonya
A sült édesburgonya remek választás lehet köretként a húsételek mellé, de akár önmagában is nagyszerű étel, ha valami könnyű, ám mégis laktató fogásra vágyunk. Az édesburgonya egyszerűen elkészíthető, és tele van pozitív egészségügyi hatásokkal. Így nem csak finom, de egészséges is.
Hozzávalók
- 4 nagy édesburgonya
- 2 evőkanál olívaolaj
- Só és frissen őröltbors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagymapor (opcionális)
- 1 teáskanál rozmaring (opcionális)
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
Mossuk meg alaposan az édesburgonyát, majd vágjuk 1-2 cm vastag szeletekre vagy kisebb darabokra, attól függően, hogy mennyire szeretjük puhának vagy ropogósnak.
Helyezzük a burgonyadarabokat egy tálba, majd öntsük rá az olívaolajat. Szórjuk meg sóval, borssal, és ha szeretjük, fokhagymaporral és rozmaringgal. Keverjük össze, hogy minden darab burgonya be legyen vonva az olajjal és a fűszerekkel.
Terítsük szét egy sütőpapírral bélelt tepsin, ügyelve arra, hogy a darabok ne érintkezzenek egymással.
Süssük a burgonyát a sütőben körülbelül 20-25 percig, vagy amíg szép aranybarna nem lesz. Egy villával ellenőrizhetjük, hogy megpuhult-e.
Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk néhány percig hűlni a tálalás előtt.