HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Remek Sült édesburgonya

A sült édesburgonya remek választás lehet köretként a húsételek mellé, de akár önmagában is nagyszerű étel, ha valami könnyű, ám mégis laktató fogásra vágyunk. Az édesburgonya egyszerűen elkészíthető, és tele van pozitív egészségügyi hatásokkal. Így nem csak finom, de egészséges is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 nagy édesburgonya Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • Só és frissen őröltbors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál fokhagymapor (opcionális) Hozzáadott
  • 1 teáskanál rozmaring (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.

2. Lépés

Mossuk meg alaposan az édesburgonyát, majd vágjuk 1-2 cm vastag szeletekre vagy kisebb darabokra, attól függően, hogy mennyire szeretjük puhának vagy ropogósnak.

3. Lépés

Helyezzük a burgonyadarabokat egy tálba, majd öntsük rá az olívaolajat. Szórjuk meg sóval, borssal, és ha szeretjük, fokhagymaporral és rozmaringgal. Keverjük össze, hogy minden darab burgonya be legyen vonva az olajjal és a fűszerekkel.

4. Lépés

Terítsük szét egy sütőpapírral bélelt tepsin, ügyelve arra, hogy a darabok ne érintkezzenek egymással.

5. Lépés

Süssük a burgonyát a sütőben körülbelül 20-25 percig, vagy amíg szép aranybarna nem lesz. Egy villával ellenőrizhetjük, hogy megpuhult-e.

6. Lépés

Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk néhány percig hűlni a tálalás előtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új