HIRDETŐ

Rendkívüli málnás torta

A málnás torta egy finom, frissítő sütemény, amely tele van friss málnákkal és lágy, krémes töltelékkel.evők és az eljárás egyszerű, így bárki könnyedén el tudja készíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

A tészta

  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 12 ks citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 1 teáskanál vaníliakivonat Hozzáadott

A töltelék

  • 500 g mascarpone Hozzáadott
  • 200 ml tejszín Hozzáadott
  • 100 g porcuk Hozzáadott
  • 1 ks vaníliarúd kikapart magja Hozzáadott
  • 300 g friss málna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A tészta elkészítése: A lisztet, a vajat, a cukrot, a tojást, a citrom héját és a vaníliakivonatot egy nagyobb tálba tesszük, majd egy keverőgép segítségével összedolgozzuk, amíg egy egynemű, lágy tésztát kapunk.

2. Lépés

A tésztát egy folpackra tesszük, és 30 percig hűtőben pihentetjük.

3. Lépés

A pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egy 26 cm-es tortaformába helyezzük. A tészta széleit rányomkodjuk a formára

4. Lépés

A tésztára szórunk egy réteg babérlevelet vagy szárazbabot, majd előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sült.

5. Lépés

A töltelék elkészítése A mascarpone sajtot egy tálba tesszük, és a porcukorral, a vanília kikapart magjával, valamint a kevés tejszínnel jó alaposan összedolgozzuk. A maradék tejszínt kemény habbá verj majd óvatosan hozzáadjuk a mascarponéhoz.

6. Lépés

A kész krémet rákenjük az elősütött tésztára, majd szépen elsimítjuk.

7. Lépés

A málnákat megmossuk, majd a krémre helyezzük őket.

8. Lépés

A tortát legalább 1 órára hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt díszítjük friss málnával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új