Rendkívüli málnás torta
A málnás torta egy finom, frissítő sütemény, amely tele van friss málnákkal és lágy, krémes töltelékkel.evők és az eljárás egyszerű, így bárki könnyedén el tudja készíteni.
Hozzávalók
A tészta
- 300 g liszt
- 200 g vaj
- 100 g cukor
- 1 ks tojás
- 12 ks citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vaníliakivonat
A töltelék
- 500 g mascarpone
- 200 ml tejszín
- 100 g porcuk
- 1 ks vaníliarúd kikapart magja
- 300 g friss málna
Eljárás
A tészta elkészítése: A lisztet, a vajat, a cukrot, a tojást, a citrom héját és a vaníliakivonatot egy nagyobb tálba tesszük, majd egy keverőgép segítségével összedolgozzuk, amíg egy egynemű, lágy tésztát kapunk.
A tésztát egy folpackra tesszük, és 30 percig hűtőben pihentetjük.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egy 26 cm-es tortaformába helyezzük. A tészta széleit rányomkodjuk a formára
A tésztára szórunk egy réteg babérlevelet vagy szárazbabot, majd előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sült.
A töltelék elkészítése A mascarpone sajtot egy tálba tesszük, és a porcukorral, a vanília kikapart magjával, valamint a kevés tejszínnel jó alaposan összedolgozzuk. A maradék tejszínt kemény habbá verj majd óvatosan hozzáadjuk a mascarponéhoz.
A kész krémet rákenjük az elősütött tésztára, majd szépen elsimítjuk.
A málnákat megmossuk, majd a krémre helyezzük őket.
A tortát legalább 1 órára hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt díszítjük friss málnával.