HIRDETŐ

Reszelt alma télire és almabefőtt

Ez a hagyományos magyar recept kitűnő módja az alma tartósításának. Ideális télre, amikor az almák nem elérhetőek vagy túl drágák. Ez a befőtt ínycsiklandóan finom, ideális reggelire, desszertként vagy akár sütemények hozzávalójaként is felhasználható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg alma Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 12 teáskanál fahéj (opcionális) Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Mossa meg az almákat, távolítsa el a magházat, majd reszelje le.

2. Lépés

Tegye a reszelt almát egy nagy lábasba, adjon hozzá annyi vizet, hogy ellepje, majd főzze közepes lángon, amíg az alma megpuhul.

3. Lépés

Adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet és a fahéjat (ha használunk), keverjük össze, majd főzzük tovább, amíg a cukor teljesen felolvad és a keverék sűrűbbé válik.

4. Lépés

Sterilizáljuk a befőttesüvegeket forró vízben, töltsük meg a meleg almabefőttel, majd zárjuk le szorosan.

5. Lépés

Hűtsük le a befőtteket, majd tároljuk egy sötét, hűvös helyen. Miután kinyitottuk, tároljuk a hűtőben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek