HIRDETŐ

Reszelt alma télire és almabefőtt

Ez a hagyományos magyar recept kitűnő módja az alma tartósításának. Ideális télre, amikor az almák nem elérhetőek vagy túl drágák. Ez a befőtt ínycsiklandóan finom, ideális reggelire, desszertként vagy akár sütemények hozzávalójaként is felhasználható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg alma Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 12 teáskanál fahéj (opcionális) Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Mossa meg az almákat, távolítsa el a magházat, majd reszelje le.

2. Lépés

Tegye a reszelt almát egy nagy lábasba, adjon hozzá annyi vizet, hogy ellepje, majd főzze közepes lángon, amíg az alma megpuhul.

3. Lépés

Adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet és a fahéjat (ha használunk), keverjük össze, majd főzzük tovább, amíg a cukor teljesen felolvad és a keverék sűrűbbé válik.

4. Lépés

Sterilizáljuk a befőttesüvegeket forró vízben, töltsük meg a meleg almabefőttel, majd zárjuk le szorosan.

5. Lépés

Hűtsük le a befőtteket, majd tároljuk egy sötét, hűvös helyen. Miután kinyitottuk, tároljuk a hűtőben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új