HIRDETŐ

Forrás: facebook:Street

Resztelt máj

A resztelt máj igazi családi kedvenc nálunk, hétköznapokra gyors és laktató, de hétvégékre is nagyon szeretjük, mert annyiféleképpen variálható. Az alábbi receptben a szokásos módon készült el, a tapasztalataim alapján ajánlom mindenkinek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg csirkemáj Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ek étolaj Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 tk őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • friss petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először is, a csirkemájat alaposan megmosom és kicsontozom. Ez nagyon fontos lépés, mert ha nem tisztítjuk meg, az végső soron negatívan befolyásolja az étel ízét. Ha végeztünk a tisztítási folyamattal, daraboljuk fel a májat és tegyük félre.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk (az ízlés szerint finomra vagy durvára). A legtöbb hagymás ételeknél - mint például ez a máj is - a végeredmény nagyban múlik magán a hagyma mennyiségén és annak megfelelő elkészítésén.

3. Lépés

Serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd add hozzá a vöröshagymát és fokhagymát. Ügyelünk arra, hogy ne égessen, csak üvegesre pároljuk.

4. Lépés

Ezután jöhet a máj, amit hozzáadunk a hagymához és közepes lángon végig sütünk. Óvatosan forgassuk, hogy ne szakadjon szét.

5. Lépés

Ha kész, meghintjük sóval és pirospaprikával, óvatosan belekeverjük és rögtön hozzáadjuk a tejfölt is. Fontos, hogy ne hagyjuk túlszárnyalni a máj ízét, ezért is adunk hozzá bőven tejfölt.

6. Lépés

Alacsony hőfokon rotyogtatva kb. 10 percig főzzük az egészet, majd tálaláshoz szórjuk rá a frissen vágott petrezselymet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új