Forrás: facebook:Street
Resztelt máj
A resztelt máj igazi családi kedvenc nálunk, hétköznapokra gyors és laktató, de hétvégékre is nagyon szeretjük, mert annyiféleképpen variálható. Az alábbi receptben a szokásos módon készült el, a tapasztalataim alapján ajánlom mindenkinek.
Hozzávalók
- 1 kg csirkemáj
- 2 Fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek étolaj
- 2 dl tejföl
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt pirospaprika
- friss petrezselyem a tálaláshoz
Eljárás
Először is, a csirkemájat alaposan megmosom és kicsontozom. Ez nagyon fontos lépés, mert ha nem tisztítjuk meg, az végső soron negatívan befolyásolja az étel ízét. Ha végeztünk a tisztítási folyamattal, daraboljuk fel a májat és tegyük félre.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk (az ízlés szerint finomra vagy durvára). A legtöbb hagymás ételeknél - mint például ez a máj is - a végeredmény nagyban múlik magán a hagyma mennyiségén és annak megfelelő elkészítésén.
Serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd add hozzá a vöröshagymát és fokhagymát. Ügyelünk arra, hogy ne égessen, csak üvegesre pároljuk.
Ezután jöhet a máj, amit hozzáadunk a hagymához és közepes lángon végig sütünk. Óvatosan forgassuk, hogy ne szakadjon szét.
Ha kész, meghintjük sóval és pirospaprikával, óvatosan belekeverjük és rögtön hozzáadjuk a tejfölt is. Fontos, hogy ne hagyjuk túlszárnyalni a máj ízét, ezért is adunk hozzá bőven tejfölt.
Alacsony hőfokon rotyogtatva kb. 10 percig főzzük az egészet, majd tálaláshoz szórjuk rá a frissen vágott petrezselymet.