HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Retró milánói makaróni
A milánói makarónit nem túlzás klasszikusnak hívni. Igazi retró kaja, gyerekkorunk kedvence.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 3 ek olívaolaj
- 1 ks vöröshagyma
- 12 dkg sonka
- 20 dkg csiperkegomba
- 36 dkg paradicsomkonzerv
- 150 g sűrített paradicsom
- 1 ek oregánó
- 1 ek cukor
- 50 dkg makaróni
- só bors
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd 1-2 percig pároljuk rajta. Utána hozzáadjuk a kis kockákra vágott sonkát, és még egy két percig kevergetjük.
2. Lépés
Mehet hozzá a vékony szeletekre vágott gomba. Ha túl hamar pirulna, akkor öntsünk alá egy fél deci vizet, és pároljuk 15 percen keresztül. Közben sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az oreganót is.
3. Lépés
Ha letelt a 15 perc, adjuk hozzá a kétfajta paradicsomot és a cukrot, keverjük el, és főzzük újra 15 percig.
4. Lépés
Közben lobogó sós vizben főzzük ki a makarónit, majd keverjük össze a szósszal. Reszelt trappistával megszórva azonnal tálaljuk.