HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Retró milánói makaróni

A milánói makarónit nem túlzás klasszikusnak hívni. Igazi retró kaja, gyerekkorunk kedvence.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 12 dkg sonka Hozzáadott
  • 20 dkg csiperkegomba Hozzáadott
  • 36 dkg paradicsomkonzerv Hozzáadott
  • 150 g sűrített paradicsom Hozzáadott
  • 1 ek oregánó Hozzáadott
  • 1 ek cukor Hozzáadott
  • 50 dkg makaróni Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd 1-2 percig pároljuk rajta. Utána hozzáadjuk a kis kockákra vágott sonkát, és még egy két percig kevergetjük.

2. Lépés

Mehet hozzá a vékony szeletekre vágott gomba. Ha túl hamar pirulna, akkor öntsünk alá egy fél deci vizet, és pároljuk 15 percen keresztül. Közben sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az oreganót is.

3. Lépés

Ha letelt a 15 perc, adjuk hozzá a kétfajta paradicsomot és a cukrot, keverjük el, és főzzük újra 15 percig.

4. Lépés

Közben lobogó sós vizben főzzük ki a makarónit, majd keverjük össze a szósszal. Reszelt trappistával megszórva azonnal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új