HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Retro sakk szelet, ami megérdemli a 10-est

Nagyon jól néz kis, szinte már sajnálok beleharapni, de az mennyei az íze szóval ki ne hagyjátok.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 3 ek kakaópor Hozzáadott
  • 1 csipet szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 8 g vaníliás cukor Hozzáadott

Tetejére

  • 6 ek baracklekvár Hozzáadott
  • 200 g olvasztott étcsokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A sakk szelethez a porcukrot habosra keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk egyenként a 4db tojást és egy kis vaníliás cukrot. Hozzáöntjük a lisztet és a sütőport, majd alaposan elkeverjük.

2. Lépés

Egy nagyobb tepsit kivajazunk és a közepére alufóliát hengerelünk, így egy tepsiben egyszerre ki tudjuk sütni a két tésztát. Először a tészta felét kanalazzuk az egyik oldalba, majd a tészta másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a tepsi szabad felébe töltjük. 160°C-on előmelegített sütőben kb 20 percig süssük.

3. Lépés

Ha kész, hosszában félbevágjuk a tésztákat és felváltva egymásra helyezzük őket. Kevés baracklekvárral kenjük meg őket, pihentessük 2 órát nehezék alatt. Ha letelt az idő, megint csak hosszában vágjuk el most 4 db-ba. Fektessük el a rétegeket és baracklekvárral helyezzük egymásra őket. Figyeljünk, hogy a mostani rétegezésnél a sima tészta felett csokis tészta húzódjon. Lehet, hogy 2 szeletet meg kell forgassunk egymásra helyezésnél. Pihentessük 2 órát nehezék alatt.

4. Lépés

Az így kapott szeletet állítsuk fel, és öntsük le olvasztott étcsokoládéval. Amint megdermedt, tálalhatjuk is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új