Forrás: Youtube
Retro sakk szelet, ami megérdemli a 10-est
Nagyon jól néz kis, szinte már sajnálok beleharapni, de az mennyei az íze szóval ki ne hagyjátok.
Hozzávalók
Tészta
- 200 g porcukor
- 200 g vaj
- 4 ks tojás
- 200 g liszt
- 3 ek kakaópor
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 8 g vaníliás cukor
Tetejére
- 6 ek baracklekvár
- 200 g olvasztott étcsokoládé
Eljárás
A sakk szelethez a porcukrot habosra keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk egyenként a 4db tojást és egy kis vaníliás cukrot. Hozzáöntjük a lisztet és a sütőport, majd alaposan elkeverjük.
Egy nagyobb tepsit kivajazunk és a közepére alufóliát hengerelünk, így egy tepsiben egyszerre ki tudjuk sütni a két tésztát. Először a tészta felét kanalazzuk az egyik oldalba, majd a tészta másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a tepsi szabad felébe töltjük. 160°C-on előmelegített sütőben kb 20 percig süssük.
Ha kész, hosszában félbevágjuk a tésztákat és felváltva egymásra helyezzük őket. Kevés baracklekvárral kenjük meg őket, pihentessük 2 órát nehezék alatt. Ha letelt az idő, megint csak hosszában vágjuk el most 4 db-ba. Fektessük el a rétegeket és baracklekvárral helyezzük egymásra őket. Figyeljünk, hogy a mostani rétegezésnél a sima tészta felett csokis tészta húzódjon. Lehet, hogy 2 szeletet meg kell forgassunk egymásra helyezésnél. Pihentessük 2 órát nehezék alatt.
Az így kapott szeletet állítsuk fel, és öntsük le olvasztott étcsokoládéval. Amint megdermedt, tálalhatjuk is.