Retro töltött paprika
Egy nagyszerű visszatekintés a múltba magyar anyáink és nagymamáink konyhájába. E kedves retro fogás aprólékosan és nagy szeretettel készül, rendkívül laktató és mindenkinek nagy örömet szerez.
Hozzávalók
- 8 ks közepes méretű, kapia paprika
- 500 Gram darált sertéshús
- 100 Gram Rizs
- 1 nagy hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 csipet csípős paprika
- 1 evőkanál pirospaprika
- só, bors ízlés szerint
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 l húsleves (vagy húsleves kocka)
- 2 evőkanál liszt
- 1 kiskanál cukor
Eljárás
A hagymát finomra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a darált húst, a sót, a borsot, a csípős paprikát, a rizst, a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát.
Jól összekeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, ami ellepi, majd puhára főzzük.
A paprikákat megmossuk, a tetejüket levágjuk, a magházukat eltávolítjuk.
A paprikákat megtöltjük a húsrizs keverékkel.
Egy nagyobb lábosban felhevítjük az olajat, és hozzáadjuk a lisztet, majd gyors kevergetés mellett néhány percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a paradicsompürét, a cukrot, a húslevest, és felforraljuk.
Beletesszük a töltött paprikákat, és kb. 60 percig, csendes lángon puhára főzzük őket.