HIRDETŐ

Retro zöldborsó főzelék

Ez a recept a mindenkori magyar háziasszonyok kedvence, a retro zöldborsó főzelék visszaránt minket a múltba, amikor a mamik és nagymamik még a frissen szüretelt zöldségekből főztek ízes és tartalmas ebédet. Megjegyezzük, hogy pontosan ezek a házi ízek képezik az alapját annak, amit ma magyar konyhának hívunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg friss zöldborsó Hozzáadott
  • 1 Közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír vagy vaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 dl tej Hozzáadott
  • 1 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 mokka kanál Hozzáadott
  • 1 mokka kanál őrölt fehér bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a zöldborsót, majd szűrjük le. A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk apróra.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a zsírt, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, és pároljuk üvegesre.

3. Lépés

Szórjuk hozzá a lisztet, és keverjük jól el, így kapjuk a rántást.

4. Lépés

Lassan öntsünk hozzá egy kis vizet és a tejet, közben folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós.

5. Lépés

Adjuk hozzá a zöldborsót, a sót és a borsot, majd fedjük le, és főzzük kis lángon kb. 30 percig.

6. Lépés

Ha a zöldborsó már puha, adjuk hozzá a tejfölt, és főzzük további 5 percig.

7. Lépés

Tálalhatjuk frankfurti virslivel, rántott hússal vagy sült kolbásszal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új