HIRDETŐ

Forrás: ChiccoDodiFC from Getty Images

Rizsgombócok

A rizsgombócok egy finom és ropogós snack, ami rizsből, sajtból és tojásból készül. Tökéletes előételként vagy köretként, ezeket a gombócokat a gyerekek és a felnőttek is imádják. Kövesd ezt a receptet, hogy elkészítsd a saját ízletes rizsgombócokat!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 400 g Rizs risottohoz Hozzáadott
  • 100 g reszelt sajt Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 50 g liszt Hozzáadott
  • 30 g vaj Hozzáadott
  • 50 g zsemlemorzsa Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Főzzük a rizst sós, forró vízben amíg al dente nem lesz, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

Egy tálban keverje össze a rizst, a tojásokat, a sajtot, a vajat és egy maréknyi reszelt kenyeret. Keverje addig, amíg az összetevők jól össze nem keverednek.

3. Lépés

Formázzunk golyókat a rizstésztából, majd forgassuk meg őket lisztben, mártsuk bele őket felvert tojásba, és gurítsuk meg őket zsemlemorzsában.

4. Lépés

Sütse a húsgombócokat forró olajban, amíg aranybarnák nem lesznek. Csepegtesse le őket szívópapírra, hogy eltávolítsa a felesleges olajat.

5. Lépés

Szolgálja fel a rizsgolyókat melegen vagy szobahőmérsékleten.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új