:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/7pr3UPpNrMN5jNvkVykt/2ca6c89c29cf209c7316e3ed060afa.jpeg)
Forrás: ChiccoDodiFC from Getty Images
Rizsgombócok
A rizsgombócok egy finom és ropogós snack, ami rizsből, sajtból és tojásból készül. Tökéletes előételként vagy köretként, ezeket a gombócokat a gyerekek és a felnőttek is imádják. Kövesd ezt a receptet, hogy elkészítsd a saját ízletes rizsgombócokat!
Hozzávalók
- 400 g Rizs risottohoz
- 100 g reszelt sajt
- 2 Tojás
- 50 g liszt
- 30 g vaj
- 50 g zsemlemorzsa
Eljárás
Főzzük a rizst sós, forró vízben amíg al dente nem lesz, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
Egy tálban keverje össze a rizst, a tojásokat, a sajtot, a vajat és egy maréknyi reszelt kenyeret. Keverje addig, amíg az összetevők jól össze nem keverednek.
Formázzunk golyókat a rizstésztából, majd forgassuk meg őket lisztben, mártsuk bele őket felvert tojásba, és gurítsuk meg őket zsemlemorzsában.
Sütse a húsgombócokat forró olajban, amíg aranybarnák nem lesznek. Csepegtesse le őket szívópapírra, hogy eltávolítsa a felesleges olajat.
Szolgálja fel a rizsgolyókat melegen vagy szobahőmérsékleten.