Forrás: bhofack2 from Getty Images
Ropogós kekszek
Ez a kekszrecept az én titkos családi receptem, amit szeretnék megosztani veletek. Határozottan tökéletes kísérője a reggeli kávénak. Hihetetlenül omlósak, a vanília és a porcukor finom ízével.
Hozzávalók
- 250 g Lisztek
- 100 g Porcukor
- 200 g Vaj
- 2 pcs Sárgája
- 1 teáskanál vanília kivonat
- csipetnyi só
Eljárás
Egy tálban keverjük össze a lisztet a porcukorral és egy csipet sóval. Tipp: próbáljuk meg, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen, így a tészta rugalmasabb és könnyebben gyúrható lesz.
A száraz keverékhez adjuk hozzá az apróra vágott vajat és a tojássárgáját, majd a vaníliakivonatot. Gyúrjuk a tésztát sima masszává. Tippem: ne gyúrjuk túl sokáig a tésztát, nehogy túlságosan megkeményedjen.
Formázzunk a tésztából egy golyót, csomagoljuk be fóliába, és tegyük a hűtőbe kb. 30 percre. Ez a hűvös szünet lehetővé teszi, hogy a tészta megfelelően megdermedjen, és könnyebbé teszi a kinyújtását.
Ezután a tésztát kb. 1 cm vastagságúra sodorjuk ki, és tetszés szerinti formákat vágunk ki belőle.
Helyezze a kivágott sütiket sütőpapírral bélelt tepsire. Tipp: ne feledje, hogy a sütik között megfelelő rést hagyjon, mivel sütés közben kissé kitágulhatnak.
Süssük a süteményeket 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 percig, amíg a széle finoman barnulni nem kezd.
Hűtsük ki a kész sütiket, majd szórjuk meg porcukorral. Jó étvágyat!