HIRDETŐ

Forrás: Nadya_Grunau from Pixabay

Ropogós palacsinta

Ezt a receptet gyakran használom családi hétvégéken. A gyerekeim imádják ezeket a palacsintákat a ropogós és finomságukért. Tökéletes reggelire vagy délutáni teára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 szemüveg búzaliszt Hozzáadott
  • 3 Tojás Hozzáadott
  • 2 szemüveg Tejek Hozzáadott
  • 2 kanalak Vaj Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • Sütőolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Az első lépés az, hogy a lisztet, a tojást, a tejet és egy csipet sót összekeverjük egy tálban. Az így előkészített hozzávalókat sima tésztává keverem. Fontos, hogy jól összekeverjük a hozzávalókat, hogy elkerüljük a csomósodást. Amikor a tészta állaga tökéletes, hozzáadok 2 evőkanál vajat.

2. Lépés

Ezután egy kis olajat hevítek a serpenyőben. Itt érdemes megjegyezni, hogy minél több olajat adunk hozzá, annál ropogósabb lesz a palacsintánk.

3. Lépés

Ha a serpenyő elég forró, vékonyan beleöntöm a tésztát. Nem felejtem el a tésztát a serpenyő teljes felületén eloszlatni.

4. Lépés

Közepes lángon addig sütöm a palacsintát, amíg a szélei finoman barnulni nem kezdenek. Ezután óvatosan megfordítom a másik oldalára. Ne süssük túl, hogy a palacsinta ne legyen túl kemény.

5. Lépés

Az elkészített palacsintákat melegen tálalom, és például lekvárral, friss gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal kínálom.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új