Forrás: Nadya_Grunau from Pixabay
Ropogós palacsinta
Ezt a receptet gyakran használom családi hétvégéken. A gyerekeim imádják ezeket a palacsintákat a ropogós és finomságukért. Tökéletes reggelire vagy délutáni teára.
Hozzávalók
- 2 szemüveg búzaliszt
- 3 Tojás
- 2 szemüveg Tejek
- 2 kanalak Vaj
- csipetnyi só
- Sütőolaj
Eljárás
Az első lépés az, hogy a lisztet, a tojást, a tejet és egy csipet sót összekeverjük egy tálban. Az így előkészített hozzávalókat sima tésztává keverem. Fontos, hogy jól összekeverjük a hozzávalókat, hogy elkerüljük a csomósodást. Amikor a tészta állaga tökéletes, hozzáadok 2 evőkanál vajat.
Ezután egy kis olajat hevítek a serpenyőben. Itt érdemes megjegyezni, hogy minél több olajat adunk hozzá, annál ropogósabb lesz a palacsintánk.
Ha a serpenyő elég forró, vékonyan beleöntöm a tésztát. Nem felejtem el a tésztát a serpenyő teljes felületén eloszlatni.
Közepes lángon addig sütöm a palacsintát, amíg a szélei finoman barnulni nem kezdenek. Ezután óvatosan megfordítom a másik oldalára. Ne süssük túl, hogy a palacsinta ne legyen túl kemény.
Az elkészített palacsintákat melegen tálalom, és például lekvárral, friss gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal kínálom.