HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: falovelykids

Ropogós sült töltött csirke tekercsek

A zsenge csirke, a sós töltelék és a ropogós héj együttesen alkotják ezt az ételt, amely nemcsak ízletes, hanem vizuálisan is vonzó.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 egész csirke Hozzáadott
  • Ízlés szerint sózzuk. Hozzáadott
  • 12 teáskanál Fekete bors. Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fokhagymapaszta. Hozzáadott
  • 1 teáskanál Gyömbérpaszta. Hozzáadott
  • 2 csészék Kenyérmorzsa. Hozzáadott
  • Egy marék friss fűszernövény (petrezselyem, rozmaring kakukkfű) Hozzáadott
  • 1 Tojás a tojásmosáshoz. Hozzáadott
  • 2 EL Olívaolajból. Hozzáadott
  • 1 Apróra vágott hagyma. Hozzáadott
  • 2 Apróra vágott sárgarépa. Hozzáadott
  • 200 gms Apróra vágott gomba. Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg Apróra vágott fokhagymát. Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Tisztítsa meg a csirkét, és törölje szárazra egy konyharuhával. Ez azért fontos, mert a nedvesség megzavarhatja a pácolási folyamatot.

2. Lépés

Fűszerezze a csirkét sóval, fekete borssal, fokhagymával és gyömbérpasztával. Hagyjuk pácolódni legalább 30 percig. Úgy tapasztaltam, hogy a hosszabb pácolás nagyban fokozza az ízét.

3. Lépés

Amíg a csirke pácolására várunk, készítsük el a tölteléket. Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a sárgarépát, és pároljuk puhára.

4. Lépés

Adja a serpenyőbe a gombát és a felaprított fokhagymát. Enyhén sózzuk, és addig sütjük, amíg a gomba ki nem engedi, majd vissza nem szívja a vizet - ezt onnan tudjuk, hogy a serpenyő érezhetően szárazabbá válik.

5. Lépés

Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a friss fűszernövényeket. Tegyük félre hűlni.

6. Lépés

Melegítse elő a sütőt 375 fokra (190 Celsius-fokra). A csirke megtöltése és megkötése, mielőtt túl forró lenne, megkönnyíti a folyamatot.

7. Lépés

Töltse meg a csirkét a zöldségkeverékkel. Próbáljuk meg nem túlságosan megtömni, mert a töltelék sütés közben kifolyhat.

8. Lépés

Tekerje fel a csirkét, és rögzítse főzőzsinórral vagy fogpiszkálóval, hogy a csirke sütés közben is megőrizze az alakját.

9. Lépés

Kenje meg a tojással, majd hempergesse meg a csirkét a zsemlemorzsában, ez ropogós réteget ad a csirketekercsnek.

10. Lépés

Helyezze a csirketekercset egy tepsibe, és süsse körülbelül 1 órán át, vagy amíg a csirke alaposan átsül.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új