Forrás: Pixabay: falovelykids
Ropogós sült töltött csirke tekercsek
A zsenge csirke, a sós töltelék és a ropogós héj együttesen alkotják ezt az ételt, amely nemcsak ízletes, hanem vizuálisan is vonzó.
Hozzávalók
- 1 egész csirke
- Ízlés szerint sózzuk.
- 1⁄2 teáskanál Fekete bors.
- 1 teáskanál Fokhagymapaszta.
- 1 teáskanál Gyömbérpaszta.
- 2 csészék Kenyérmorzsa.
- Egy marék friss fűszernövény (petrezselyem, rozmaring kakukkfű)
- 1 Tojás a tojásmosáshoz.
- 2 EL Olívaolajból.
- 1 Apróra vágott hagyma.
- 2 Apróra vágott sárgarépa.
- 200 gms Apróra vágott gomba.
- 2 szegfűszeg Apróra vágott fokhagymát.
Eljárás
Tisztítsa meg a csirkét, és törölje szárazra egy konyharuhával. Ez azért fontos, mert a nedvesség megzavarhatja a pácolási folyamatot.
Fűszerezze a csirkét sóval, fekete borssal, fokhagymával és gyömbérpasztával. Hagyjuk pácolódni legalább 30 percig. Úgy tapasztaltam, hogy a hosszabb pácolás nagyban fokozza az ízét.
Amíg a csirke pácolására várunk, készítsük el a tölteléket. Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a sárgarépát, és pároljuk puhára.
Adja a serpenyőbe a gombát és a felaprított fokhagymát. Enyhén sózzuk, és addig sütjük, amíg a gomba ki nem engedi, majd vissza nem szívja a vizet - ezt onnan tudjuk, hogy a serpenyő érezhetően szárazabbá válik.
Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a friss fűszernövényeket. Tegyük félre hűlni.
Melegítse elő a sütőt 375 fokra (190 Celsius-fokra). A csirke megtöltése és megkötése, mielőtt túl forró lenne, megkönnyíti a folyamatot.
Töltse meg a csirkét a zöldségkeverékkel. Próbáljuk meg nem túlságosan megtömni, mert a töltelék sütés közben kifolyhat.
Tekerje fel a csirkét, és rögzítse főzőzsinórral vagy fogpiszkálóval, hogy a csirke sütés közben is megőrizze az alakját.
Kenje meg a tojással, majd hempergesse meg a csirkét a zsemlemorzsában, ez ropogós réteget ad a csirketekercsnek.
Helyezze a csirketekercset egy tepsibe, és süsse körülbelül 1 órán át, vagy amíg a csirke alaposan átsül.