HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Ropogósan sült citromos fokhagymás spárga

A spárga ropogása és frissessége a fokhagyma aromás és erőteljes ízével párosulva teszi ezt az ételt személyes kedvencemmé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 lb Friss spárga Hozzáadott
  • 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 EL olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Citromhéj (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Kezdjük a spárga alapos megmosásával, majd vágjuk le a kemény végeket. Tapasztalataim alapján ez kulcsfontosságú, mivel a kemény végek tönkretehetik az étel általános állagát.

2. Lépés

Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt, és adjuk hozzá az olívaolajat. Mindig ügyeljen arra, hogy a serpenyő elég nagy legyen ahhoz, hogy a spárga ne legyen túlzsúfolva, az egyenletes sütés érdekében.

3. Lépés

A felhevített olajhoz adjuk hozzá a felaprított fokhagymát. Hagyjuk egy percig párolódni, amíg illatos lesz, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű ízt hagy maga után.

4. Lépés

Azonnal adjuk hozzá a spárgát, sózzuk és borsozzuk. Közepes lángon főzzük kb. 10 percig, és az egyenletes főzés érdekében gyakran keverjük meg. Mint valaki, aki már számtalanszor főzte ezt a spárgát, azt javaslom, hogy ne főzzük túl a spárgát, hogy megőrizze ropogósságát.

5. Lépés

Választható: Tálalás előtt díszítsük citromhéjjal. Ez a kiegészítés személyes preferencián alapul, és szerintem pikáns frissességet kölcsönöz az ételnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek