HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Ropogósra sütött friss pisztráng filé

Kóstolja meg a pisztráng ízletes frissességét, amely a fűszerek és gyógynövények okos keverékét tartalmazza, és tökéletesen megsütve. Ez a sütőben sült pisztráng recept egészséges alternatívát kínál minden olyan halbarátnak, aki egy olyan tengeri ételben szeretne gyönyörködni, amely magas Omega-3 zsírsavtartalmú.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Friss pisztrángfilé Hozzáadott
  • 2 EL olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Citrom, szeletelve Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 4 ágak friss rozmaring Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.

2. Lépés

Öblítse le a pisztrángfiléket hideg víz alatt, és papírtörlővel törölje szárazra.

3. Lépés

Vegyünk egy tepsit, és béleljük ki fóliával. Kenje meg enyhén 1 evőkanál olívaolajjal.

4. Lépés

Fektesse a pisztrángfiléket a megzsírozott fóliára, bőrös felükkel lefelé.

5. Lépés

A maradék olívaolajjal locsolja meg a pisztrángfiléket. Szórja meg egyenletesen minden filét apróra vágott fokhagymával, sóval és borssal.

6. Lépés

Helyezze a citromszeleteket és a rozmaringágakat a pisztrángfilék tetejére.

7. Lépés

Az előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy amíg a pisztráng villával könnyen lepattogzik.

8. Lépés

A sütőben sült pisztráng készen áll a fogyasztásra. Tálalja forrón, párolt zöldségekkel vagy salátával a teljes értékű étkezéshez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új