HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Einladung_zum_Essen

Roppanós Almás mákos süti

Nemrégiben kipróbáltam és megsütöttem az Almás mákos süti receptjét, amit nagyon szeretnék megosztani veletek. Imádom a süteményeket, de a mákosok közül ez az én abszolút kedvencem. A süti roppanós, de nem száraz, a mák és az alma kombinációja pedig egyszerűen ellenállhatatlan. Nálunk a családban nagy népszerűségnek örvend, remélem nálatok is így lesz!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20

Alaphoz:

  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott

Töltelék:

  • 500 g reszelt alma Hozzáadott
  • 150 g darált mák Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az alaphoz keverd össze a lisztet a porcukorral, a sütőporral és a sóval egy tálban. Add hozzá a hideg vajat, és gyors mozdulatokkal dolgozd össze az alapanyagokat. Beleütjük a tojást, majd gyorsan összegyúrjuk (Nem sokáig gyúrjuk, mert akkor ragadós lesz a tészta!).

2. Lépés

A töltelékhez hámozzuk meg és reszeljük le az almákat, majd adjuk hozzá a darált mákot, a cukrot, a fahéjat és a citromhéjat. Fontos, hogy a citromhéjat csak vékonyan reszeljük le, nehogy az alatta levő kesernyés fehér rész is belekerüljön a töltelékbe.

3. Lépés

A tésztát nyújtsuk ki, szórjuk rá a tölteléket, majd tekerjük fel. 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig süssük. Célszerű alufóliával letakarni a tetejét, hogy ne égjen oda. Ha jól megsütöttük, hűtsük ki, majd gyönyörűen szórjuk meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új