Forrás: Pixabay: Einladung_zum_Essen
Roppanós Almás mákos süti
Nemrégiben kipróbáltam és megsütöttem az Almás mákos süti receptjét, amit nagyon szeretnék megosztani veletek. Imádom a süteményeket, de a mákosok közül ez az én abszolút kedvencem. A süti roppanós, de nem száraz, a mák és az alma kombinációja pedig egyszerűen ellenállhatatlan. Nálunk a családban nagy népszerűségnek örvend, remélem nálatok is így lesz!
Hozzávalók
Alaphoz:
- 200 g liszt
- 100 g porcukor
- 125 g vaj
- 1 ks tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 500 g reszelt alma
- 150 g darált mák
- 200 g cukor
- 1 teáskanál Fahéj
- 1 citrom reszelt héja
Eljárás
Az alaphoz keverd össze a lisztet a porcukorral, a sütőporral és a sóval egy tálban. Add hozzá a hideg vajat, és gyors mozdulatokkal dolgozd össze az alapanyagokat. Beleütjük a tojást, majd gyorsan összegyúrjuk (Nem sokáig gyúrjuk, mert akkor ragadós lesz a tészta!).
A töltelékhez hámozzuk meg és reszeljük le az almákat, majd adjuk hozzá a darált mákot, a cukrot, a fahéjat és a citromhéjat. Fontos, hogy a citromhéjat csak vékonyan reszeljük le, nehogy az alatta levő kesernyés fehér rész is belekerüljön a töltelékbe.
A tésztát nyújtsuk ki, szórjuk rá a tölteléket, majd tekerjük fel. 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig süssük. Célszerű alufóliával letakarni a tetejét, hogy ne égjen oda. Ha jól megsütöttük, hűtsük ki, majd gyönyörűen szórjuk meg porcukorral.