HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Rugalmas Sajtos lepény recept

A sajtos lepény egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető, mindenki által kedvelt magyar étel. Tökéletes választás lehet reggelire, uzsonnára, vagy akár egy egyszerű vacsora keretében. Rugalmas recept, ízlés szerint gazdagítható további hozzávalókkal, mint például sonka, szalámi, vagy zöldségek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag szárított élesztő Hozzáadott
  • 250 ml meleg víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 200 g sajt Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot egy nagy tálban.

2. Lépés

Adjuk hozzá a meleg vizet és az olajat, majd gyúrjuk össze az egészet.

3. Lépés

Letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni a tésztát 15 percig.

4. Lépés

Amíg a tészta kel, reszeljük le a sajtot.

5. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát vékony lepény formájára, majd hintsük meg a reszelt sajttal.

6. Lépés

Sütőben, közepes hőfokon süssük aranybarnára a sajtos lepényt, ez körülbelül 15 percig tart.

7. Lépés

Végül szeleteljük fel és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új