Forrás: Pixabay
Rugalmas Sajtos lepény recept
A sajtos lepény egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető, mindenki által kedvelt magyar étel. Tökéletes választás lehet reggelire, uzsonnára, vagy akár egy egyszerű vacsora keretében. Rugalmas recept, ízlés szerint gazdagítható további hozzávalókkal, mint például sonka, szalámi, vagy zöldségek.
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 1 Csomag szárított élesztő
- 250 ml meleg víz
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 200 g sajt
- 2 evőkanál olaj
Eljárás
Keverjük össze a lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot egy nagy tálban.
Adjuk hozzá a meleg vizet és az olajat, majd gyúrjuk össze az egészet.
Letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni a tésztát 15 percig.
Amíg a tészta kel, reszeljük le a sajtot.
Nyújtsuk ki a tésztát vékony lepény formájára, majd hintsük meg a reszelt sajttal.
Sütőben, közepes hőfokon süssük aranybarnára a sajtos lepényt, ez körülbelül 15 percig tart.
Végül szeleteljük fel és tálaljuk.