Forrás: Pixabay : leppäkerttu
Rusztikus darált hús pörkölt
Ez a robusztus, kiadós pörkölt nem egyszer volt már a mentőövünk a hideg téli napokon. A zöldségek és a burgonya frissessége a darált hús pikáns ízével kombinálva ízletes kombinációt alkot. Adjon hozzá pirítóst vagy friss bagettet, és a nap meg van mentve. Minden egyes kanál emlékeztet arra a sok alkalomra, amikor örömmel és lelkesedéssel készítettük és ízlelgettük ezt az ételt.
Hozzávalók
- 500 g Vegyes darált hús
- 4 dögevő
- 3 Burgonya
- 2 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 piros Paprika
- 1 l csirkeleves
- 2 Tablespoon paradicsompüré
- 1 Tablespoon őrölt paprika - édes
- só és bors ízlés szerint
- Olívaolaj a sütéshez
- petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
A darált pörkölt elkészítéséhez mossuk meg a sárgarépát, a burgonyát és a paprikát, majd vágjuk harapható darabokra. Javaslom, hogy a burgonyát ne vágjuk túl apróra, nehogy szétessen a pörköltben.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és pirítsuk meg benne a darált húst. A tapasztalat azt mutatja, hogy az olívaolaj jobb, mint más olajok, mivel jó ízt ad az ételnek.
Most apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, és hozzáadjuk a darált húshoz. Amint a hagyma áttetszővé válik, keverje hozzá a paradicsompürét, és pirítsa meg.
Most adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket, a csirkealaplevet és a paprikát. Keverje össze az egészet, majd fedje le, és közepes lángon főzze 30 percig. Időnként keverje meg a pörköltet.
Végül sózzuk, borsozzuk, és ismét jól összekeverjük. A pörköltet mindig ízlés szerint fűszerezzük, mivel a fűszerek mennyisége változhat.
A rusztikus darált pörköltet forrón, petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Úgy gondolom, hogy a friss fűszernövények hozzáadják a pörkölt rusztikus báját.