HIRDETŐ
Sajtburger
A Sajtburger egy különleges ízű, ropogósra sült sajtos húsos fogás, ami igazi ínyencségnek számít és könnyedén elkészíthető otthon is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g darált hús (marha, sertés vagy csirke)
- 4 nagy hamburger zsemle
- 8 Slice cheddar sajt
- só, bors ízlés szerint
- 1 Fej vöröshagyma
- 4 salátalevél
- 2 paradicsom
- Ketchup, majonéz mustár
- 2 evőkanál étolaj
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Keverd össze a darált húst sóval és borssal egy tálban, majd formázz belőle 4 egyforma nagyságú húspogácsát.
2. Lépés
Melegítsd elő a serpenyőt közepes lángon az étolajjal, majd süsd meg benne a húspogácsákat mindkét oldalukon 5-6 percig.
3. Lépés
Amikor a húspogácsák majdnem készen vannak, tedd rájuk a cheddar sajtot, és fedd le a serpenyőt, hogy a sajt jól elolvadjon.
4. Lépés
Közben vágd fel a zsemléket, és pirítsd meg őket a serpenyőben.