Forrás: FB: Jedlo je krásne
Sajtos-baconös leveles virsli
A sajtos-baconös leveles virsli egy igazi amerikai klasszikus, melyet könnyen elkészíthetünk otthon is. Lélegzetelállító ízekkel rendelkezik, melyek azonnal főszereplővé teszik bármelyik grillpartin vagy családi összejövetelen.
Hozzávalók
- 8 darab virsli
- 200 Gram bacon
- 200 Gram trappista sajt
- 1 Csomag leveles tészta
- 1 tojás a kenéshez
- lenmag és szezámmag
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Közben vágjuk fel a sajtot vékony szeletekre.
Egy virslit helyezzünk a sajt szeletre, majd tekerjük körbe bacon szelettel. Ismételjük meg a többi virslivel is.
Nyújtsuk ki a leveles tésztát, majd vágjuk 8 egyenlő részre. Mindegyik részre helyezzünk egy sajttal és baconnel betekert virslit, majd tekerjük be a tésztával.
Kenje meg a tészta tetejét felvert tojással, szórja meg szezámmaggal vagy lenmaggal, és tegye a sütőbe, süsse aranybarnára (kb. 25-30 perc).
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük és kínáljuk mustárral vagy ketchuppal.