HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Suppenkasper

Sajtos krémes krémes burgonya gratin recept

Nehéz elrontani a vékonyra szeletelt burgonya, a tejszín és az olvasztott sajt kényelmes rétegeit ebben a burgonyagratin receptben!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 112 kg Hámozott és vékonyan felszeletelt burgonya Hozzáadott
  • 2 csészék Tejszín Hozzáadott
  • 1 csésze teljes tej Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 kanál Hozzáadott
  • 12 kanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 14 kanál reszelt szerecsendió Hozzáadott
  • 2 csészék reszelt Gruyère sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Mielőtt bármi máshoz hozzákezdene, melegítse elő a sütőt 190 °C-ra. Ez egy kulcsfontosságú lépés, mivel a megfelelő sütőhőmérséklet segít abban, hogy a burgonyagratin egyenletesen süljön meg, ezt a hibát a kezdeti próbálkozásaim során megtanultam.

2. Lépés

Hámozás után egy minőségi mandolinszeletelővel vékonyan szeletelje fel a burgonyát. Úgy tapasztaltam, hogy az egyenletesen vékony szeletek egyenletesebben főnek, és krémesebb állagot eredményeznek.

3. Lépés

Egy nagy serpenyőben keverjük össze a tejszínt, a tejet, a fokhagymát, a sót, a borsot és a szerecsendiót. Keverjük össze ezeket, és közepes lángon, gyengén forraljuk fel.

4. Lépés

A felszeletelt burgonyát fokozatosan adjuk a tejszínes keverékhez. Ügyeljünk arra, hogy minden szeletet bevonjon, mert így minden falat tele lesz ízzel. Ez a lépés valóban sokat számít, mivel úgy tapasztaltam, hogy a burgonya egyszerű rétegezése és a szósz felöntése nem ér el minden réteget.

5. Lépés

Miután az összes burgonyaszeletet bevonja a tejszínes keverék, a felét egyenletes rétegben átrakja egy kizsírozott tepsibe. Szórjuk meg a Gruyere sajt felével. Rétegezzük rá a maradék burgonyás-tejszínes keveréket, és fejezzük be a maradék sajttal.

6. Lépés

Most beteheti az előmelegített sütőbe. Fedetlenül süsd körülbelül egy órán át, amíg a teteje szép aranyszínű nem lesz, és a burgonya puha nem lesz, ha késsel megszurkálod. Ha a teteje túl gyorsan megbarnul - amivel néhányszor szembesültem -, egyszerűen fedje le egy darab fóliával, amíg a burgonya meg nem sül.

7. Lépés

Ha a sütés befejeződött, azt tanácsolom, hogy legalább tíz percet várjon a tálalás előtt. Nehéz lehet várni, mert olyan jó illata van, de segít a szerkezetnek, és megéri a türelmet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek