HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Sajtos pogácsa

Sem családi összejövetelek, sem ünnepi alkalmak, vagy épp farsangi bálok nem múlhatnak el sajtos pogácsa nélkül. Elegendő mennyiség készítésénél egy-két napra a reggeli kérdését is megoldhatjuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 50 dkg liszt Hozzáadott
  • 25 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 dl olaj Hozzáadott
  • 1 dl tej Hozzáadott
  • 7 g szárított élesztő Hozzáadott
  • 2 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 3 teáskanál Hozzáadott
  • 2 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 20 dkg reszelt sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2. Lépés

A vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a liszthez. Ugyanúgy az olajat, a sót, a felfutott élesztőt, a tojássárgáját és a sajt nagyrészét is. Tésztát gyúrunk, amit 30 percig fogunk hűtőben pihentetni.

3. Lépés

A pihentetés után mégegyszer átdolgozzuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk, és kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval.

4. Lépés

A pogácsák tetejét tojássárgájával kenjük meg és sajtot szórunk rá. 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsül.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új