HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Sajtos sütőtök és bacon sült szelet

A szalonnából származó kiadós, sós íz tökéletesen kiegészíti a sütőtök édes és földes ízét. Kiváló választás gyors vacsoramegoldásnak, villásreggeli fogásnak, vagy akár előételnek nagyobb bankettekre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 Kis sütőtök, meghámozva és kockára vágva Hozzáadott
  • 6 Csíkos szalonna, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 Nagy fehér hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 3 fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 csésze Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 112 csészék Tej Hozzáadott
  • 5 Nagy tojások, felvert tojás Hozzáadott
  • 12 csésze Reszelt sajt (nem kötelező) Hozzáadott
  • Törött fekete bors és tengeri só ízlés szerint Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • Friss fűszernövények a díszítéshez (kakukkfű, bazsalikom, rozmaring) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180°C. Kezdje a sütőtök kockákra vágott sütőtök sütésével egy serpenyőben, egy kevés olívaolajjal meglocsolva. Ízesítsük egy kis frissen törött borssal és egy csipetnyi sóval. Addig süssük, amíg éppen csak megpuhul, körülbelül 20-25 percig. Ha előbb megpirítjuk a sütőtököt, akkor a nyers íz helyett csodálatos mélységű ízt kap.

2. Lépés

Egy serpenyőben pirítsa ropogósra az apróra vágott szalonnát, hogy teljes ízét kivegye. Vegye ki a szalonnát a serpenyőből, és ugyanabban a serpenyőben párolja meg a hagymát, hogy az magába szívja a szalonna ízét. Amikor a hagyma aranybarnára sül, adjuk hozzá a fokhagymát.

3. Lépés

Egy keverőtálban keverjük össze a tojásokat, a tejet és a lisztet. Keverjük össze, amíg összeáll. Annak érdekében, hogy a szeleted jól tartson, győződj meg róla, hogy a keverékben nincsenek csomók.

4. Lépés

A szelet összeállításához béleljünk ki egy tepsit a sült sütőtökkel, a megpirított szalonnával, a hagymával és a fokhagymával. Öntse rá a tojásos keveréket, ügyelve arra, hogy a sarkokig érjen, és befedje a tölteléket. A sajtimádóknak ezen a ponton szórjon a tetejére reszelt sajtot.

5. Lépés

Süssük kb. 30-40 percig, vagy amíg a felszín aranybarna nem lesz, és a keverék meg nem szilárdul. Ellenőrizze egy nyárs segítségével; tisztán kell kijönnie, ami azt jelzi, hogy a szelet belül is jól átsült.

6. Lépés

Vegye ki a sütőből, és tálalás előtt hagyja egy kicsit pihenni. Díszítsük friss fűszernövényekkel, hogy még több ízt kapjon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek