HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Ragabz

Sajtos tepsis csirkemell

A sajtos tepsis csirkemell igazi család kedvenc tud lenni, mely az egyszerű előkészítése ellenére rendkívül laktató és ízletes fogás. Én személy szerint imádom a ropogós, pirított sajttal borított csirkeféléket, és ez a recept nem okozott csalódást. Már több alkalommal elkészítettem, és mindig nagy sikert aratott.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkemell Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 200 g reszelt sajt (emmentali, trappista vagy mozzarella a sajtok keverhetőek is) Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál Kakukkfű Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Ez fontos lépés, mert ha a csirkét hideg sütőbe téve sütjük, akkor az állaga rágós, kemény lesz.

2. Lépés

A csirkemelleket mossuk meg, majd töröljük szárazra papírtörlővel. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg mindkét oldalukat paprikával és kakukkfűvel.

3. Lépés

Egy tepsit kenjünk ki olívaolajjal és a fokhagymagerezdeket zúzzuk rá. Megjegyzem, hogy a fokhagymát is érdemes használni, mert nagyon jól kiemeli a csirke ízét.

4. Lépés

Helyezzük a csirkemelleket a tepsire és szórjuk meg a reszelt sajttal. Én gyakran használok kétféle sajtot is, mert a mozzarella lágyabb állagú, az emmentali pedig pikáns ízt ad a fogásnak.

5. Lépés

Süssük a csirkéket a sütőben kb. 30 percig. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk túl a húst, a sütési időnek pont annyinak kell lennie, hogy a sajt szépen megbarnuljon és a csirke belülről átsüljön.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új