Forrás: Pixabay: Ragabz
Sajtos tepsis csirkemell
A sajtos tepsis csirkemell igazi család kedvenc tud lenni, mely az egyszerű előkészítése ellenére rendkívül laktató és ízletes fogás. Én személy szerint imádom a ropogós, pirított sajttal borított csirkeféléket, és ez a recept nem okozott csalódást. Már több alkalommal elkészítettem, és mindig nagy sikert aratott.
Hozzávalók
- 4 ks csirkemell
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 200 g reszelt sajt (emmentali, trappista vagy mozzarella a sajtok keverhetőek is)
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál Kakukkfű
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Ez fontos lépés, mert ha a csirkét hideg sütőbe téve sütjük, akkor az állaga rágós, kemény lesz.
A csirkemelleket mossuk meg, majd töröljük szárazra papírtörlővel. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg mindkét oldalukat paprikával és kakukkfűvel.
Egy tepsit kenjünk ki olívaolajjal és a fokhagymagerezdeket zúzzuk rá. Megjegyzem, hogy a fokhagymát is érdemes használni, mert nagyon jól kiemeli a csirke ízét.
Helyezzük a csirkemelleket a tepsire és szórjuk meg a reszelt sajttal. Én gyakran használok kétféle sajtot is, mert a mozzarella lágyabb állagú, az emmentali pedig pikáns ízt ad a fogásnak.
Süssük a csirkéket a sütőben kb. 30 percig. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk túl a húst, a sütési időnek pont annyinak kell lennie, hogy a sajt szépen megbarnuljon és a csirke belülről átsüljön.