HIRDETŐ

Forrás: alisafarov from Getty Images

Sajtos töltött gomba

A sajtos töltött gomba receptje, amely köretként vagy gyors vacsoraként is alkalmas.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 12 pcs Nagy gomba Hozzáadott
  • 200 g Sárga sajt Hozzáadott
  • 1 pcs nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 fogak Fokhagyma Hozzáadott
  • 12 teáskanál Sók Hozzáadott
  • 14 teáskanál bors Hozzáadott
  • 14 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 2 kanalak Vaj Hozzáadott
  • 50 g Zsemlemorzsa Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdje a gomba előkészítésével - mossa meg és óvatosan távolítsa el a szárát. Megjegyzés: Ne dobja ki a szárat, később még jól fog jönni. Óvatosan üregelje ki a gombák húsát.

2. Lépés

Vágja finomra a gombaszárat és a hagymát. Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és gombaszárat. Addig pirítsuk, amíg a hagyma üveges nem lesz.

3. Lépés

Adja hozzá a préselt fokhagymát, sót, borsot és paprikát. Keverjük meg az egész keveréket, és süssük még kb. 2 percig. Ezután vegye le a serpenyőt a tűzről.

4. Lépés

A sárga sajtot durva reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a kihűlt sült hozzávalókat.

5. Lépés

Töltse meg a gombakalapokat az így kapott töltelékkel, és helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsibe.

6. Lépés

Süssük a gombát 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig, amíg a sajt megolvad és szépen megbarnul.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új