HIRDETŐ

Forrás: alisafarov from Getty Images

Sajtos töltött gomba

A sajtos töltött gomba receptje, amely köretként vagy gyors vacsoraként is alkalmas.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 12 pcs Nagy gomba Hozzáadott
  • 200 g Sárga sajt Hozzáadott
  • 1 pcs nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 fogak Fokhagyma Hozzáadott
  • 12 teáskanál Sók Hozzáadott
  • 14 teáskanál bors Hozzáadott
  • 14 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 2 kanalak Vaj Hozzáadott
  • 50 g Zsemlemorzsa Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdje a gomba előkészítésével - mossa meg és óvatosan távolítsa el a szárát. Megjegyzés: Ne dobja ki a szárat, később még jól fog jönni. Óvatosan üregelje ki a gombák húsát.

2. Lépés

Vágja finomra a gombaszárat és a hagymát. Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és gombaszárat. Addig pirítsuk, amíg a hagyma üveges nem lesz.

3. Lépés

Adja hozzá a préselt fokhagymát, sót, borsot és paprikát. Keverjük meg az egész keveréket, és süssük még kb. 2 percig. Ezután vegye le a serpenyőt a tűzről.

4. Lépés

A sárga sajtot durva reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a kihűlt sült hozzávalókat.

5. Lépés

Töltse meg a gombakalapokat az így kapott töltelékkel, és helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsibe.

6. Lépés

Süssük a gombát 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig, amíg a sajt megolvad és szépen megbarnul.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek