Forrás: alisafarov from Getty Images
Sajtos töltött gomba
A sajtos töltött gomba receptje, amely köretként vagy gyors vacsoraként is alkalmas.
Hozzávalók
- 12 pcs Nagy gomba
- 200 g Sárga sajt
- 1 pcs nagy hagyma
- 2 fogak Fokhagyma
- 1⁄2 teáskanál Sók
- 1⁄4 teáskanál bors
- 1⁄4 teáskanál Paprika
- 2 kanalak Vaj
- 50 g Zsemlemorzsa
Eljárás
Kezdje a gomba előkészítésével - mossa meg és óvatosan távolítsa el a szárát. Megjegyzés: Ne dobja ki a szárat, később még jól fog jönni. Óvatosan üregelje ki a gombák húsát.
Vágja finomra a gombaszárat és a hagymát. Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és gombaszárat. Addig pirítsuk, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Adja hozzá a préselt fokhagymát, sót, borsot és paprikát. Keverjük meg az egész keveréket, és süssük még kb. 2 percig. Ezután vegye le a serpenyőt a tűzről.
A sárga sajtot durva reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a kihűlt sült hozzávalókat.
Töltse meg a gombakalapokat az így kapott töltelékkel, és helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
Süssük a gombát 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig, amíg a sajt megolvad és szépen megbarnul.