Sajttorta áfonyával
Sajttorta áfonya coulissal és kekszes alappal.
Hozzávalók
KOSÁR
- 100 g Sütik
- 45 g vaj
RÁKKRÉM
- 250 g Finom túró
- 200 g tejföl
- 5 EK porcukor
- 1 EK sima liszt speciális
- 1 db tojás
FÜRDŐSZOBA COULIS
- 200 g szeder
- 1 EK Keményítő
- 1 tk Málnapuding
- 3 EK cukor
Eljárás
SZERSZÁMOK: A tésztát egyenletesen nyomjuk bele a kizsírozott formába, majd sütjük.140°C/10 perc. Sütés közben a forma alatt ki lehet csöpögni a vaj, ezért alátét szükséges. Előkészíthetünk túrós krémet.
SZERSZÁMOK: Minden összekeverünk. Az elkészült krémöt a sült tésztára öntjük és újra sütjük. 140°C/60 perc.
A süteményt a sütés után még egy órán át hagyjuk a kikapcsolt, zárt sütőben, majd résnyire nyitott ajtóval hagyjuk kihűlni.
FOGYÓKURUS COULIS: A gyümölcsöt cukorral főzzük fel. Sűrítjük olvasztott keményítővel és pudinggal. Keverjük sűrűsödésig. Levesszük a tűzről, simára keverjük, átszűrjük egy szűrőn és még egy ideig főzzük. Egy kissé lehűlt réteget öntünk a tortára és betesszük a hűtőbe. Legjobb az éjszakán át.