Sajttorta klasszikus
Készítsen otthon ezt a klasszikus cheesecake-et tejszínsajttal és áfonyával. Ismertek a sütött és a nem sütött cheesecake-ek. Ez a konkrét példány sütni kell.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 200 g vajas keksz
- 120 g sótlan vaj
Túrótöltelék
- 500 g Tejfölös sajt
- 2 EK önserkentő liszt
- 1 EK vanília esszencia
- 1⁄2 csészék tejföl
- 2 csészék kristálycukor
- 3 db tojás
- 250 g Áfonya
- citromhéj
Áfonyamártás
- 375 g Áfonya
- 2 EK citromlé
- 1⁄2 csészék cukor
- 1⁄2 TK vanília esszencia
- 2 TK kukoricakeményítő
- 2 EK víz
Eljárás
A Maslov süteményt finomra keverjük.
Forrás: Youtube
A kekszet alaposan lenyomjuk a forma aljára, amit sütőpapírral béleltünk ki. A széleit egy kicsit megemeljük.
Forrás: Youtube
Töltelék Egy tálban verjük fel a krémsajtot.
Forrás: Youtube
A sajthoz hozzáadjuk a vanília kivonatot, a citromhéjat, a cukrot és a tejfölt.
Forrás: Youtube
A keverékbe beleütjük a tojásokat, miután felvertük.
Végül, fakanállal belekeverjük az áfonyát.
Az elkészült mákvirág tölteléket a tésztára öntjük, és a cheesecake-et kb. 70 percig sütjük 160°C-on.
Sütés után hagyjuk kihűlni - legalább 4 óra hosszat.
Áfonyás máz Öntsük egy fazékba az áfonyák felét, a cukrot, a citromlevet, a vanília kivonatot. Főzzük a keveréket 5 percig, majd adjuk hozzá a kukoricakeményítőt és az áfonyák másik felét.
A sajttorta tetejét áfonyás mártással öntjük le, és szervírozhatjuk.