:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Siw9fv0gJBc9ZF0JDjPC/1aa7cf269895d14150d5e47342eb39.jpeg)
Sajttorta klasszikus
Készítsen otthon ezt a klasszikus cheesecake-et tejszínsajttal és áfonyával. Ismertek a sütött és a nem sütött cheesecake-ek. Ez a konkrét példány sütni kell.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 200 g vajas keksz
- 120 g sótlan vaj
Túrótöltelék
- 500 g Tejfölös sajt
- 2 EK önserkentő liszt
- 1 EK vanília esszencia
- 1⁄2 csészék tejföl
- 2 csészék kristálycukor
- 3 db tojás
- 250 g Áfonya
- citromhéj
Áfonyamártás
- 375 g Áfonya
- 2 EK citromlé
- 1⁄2 csészék cukor
- 1⁄2 TK vanília esszencia
- 2 TK kukoricakeményítő
- 2 EK víz
Eljárás
A Maslov süteményt finomra keverjük.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Siw9fv0gJBc9ZF0JDjPC/69e7f521602b228caaba033337b449.jpeg)
Forrás: Youtube
A kekszet alaposan lenyomjuk a forma aljára, amit sütőpapírral béleltünk ki. A széleit egy kicsit megemeljük.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Siw9fv0gJBc9ZF0JDjPC/c915f8e2e9e59aec5eef75e0c75ccd.jpeg)
Forrás: Youtube
Töltelék Egy tálban verjük fel a krémsajtot.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Siw9fv0gJBc9ZF0JDjPC/9d7803e4aa09bf0a346ac95d497530.jpeg)
Forrás: Youtube
A sajthoz hozzáadjuk a vanília kivonatot, a citromhéjat, a cukrot és a tejfölt.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Siw9fv0gJBc9ZF0JDjPC/9029c421eb381e8e1d02a4fb5cf38a.jpeg)
Forrás: Youtube
A keverékbe beleütjük a tojásokat, miután felvertük.
Végül, fakanállal belekeverjük az áfonyát.
Az elkészült mákvirág tölteléket a tésztára öntjük, és a cheesecake-et kb. 70 percig sütjük 160°C-on.
Sütés után hagyjuk kihűlni - legalább 4 óra hosszat.
Áfonyás máz Öntsük egy fazékba az áfonyák felét, a cukrot, a citromlevet, a vanília kivonatot. Főzzük a keveréket 5 percig, majd adjuk hozzá a kukoricakeményítőt és az áfonyák másik felét.
A sajttorta tetejét áfonyás mártással öntjük le, és szervírozhatjuk.