HIRDETŐ
Forrás: FB: Olcsó de kiadós Receptek
Sárgaborsó főzelék
A sárgaborsó főzelék hagyományos magyar étel, amely egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Az ízletes főzelékkel bármilyen húsféléből készült rántott szeletet tálalhatunk.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
főzelék
- 300 g sárgaborsó
- 2 ks hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál Paprika
- 11⁄2 l víz
- 1 teáskanál só
habaráshoz
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál étolaj
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A sárgaborsót előző este beáztatjuk.
2. Lépés
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk.
3. Lépés
Hozzáadjuk a paprikát, majd rögtön beleöntjük a leöblített borsót.
4. Lépés
Felöntjük vízzel, sózzuk, és addig főzzük, amíg a borsó megpuhul.
5. Lépés
Közben a lisztet az olajon világosra pirítjuk, majd hozzáadunk annyi levest a borsóból, hogy csomómentes legyen.
6. Lépés
Ezzel a sárgaborsó főzeléket habarással behűsítjük.
7. Lépés
Tovább főzzük pár percig, majd tálalhatjuk.