HIRDETŐ

Forrás: FB: Olcsó de kiadós Receptek

Sárgaborsó főzelék

A sárgaborsó főzelék hagyományos magyar étel, amely egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Az ízletes főzelékkel bármilyen húsféléből készült rántott szeletet tálalhatunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

főzelék

  • 300 g sárgaborsó Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott

habaráshoz

  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál étolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A sárgaborsót előző este beáztatjuk.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk.

3. Lépés

Hozzáadjuk a paprikát, majd rögtön beleöntjük a leöblített borsót.

4. Lépés

Felöntjük vízzel, sózzuk, és addig főzzük, amíg a borsó megpuhul.

5. Lépés

Közben a lisztet az olajon világosra pirítjuk, majd hozzáadunk annyi levest a borsóból, hogy csomómentes legyen.

6. Lépés

Ezzel a sárgaborsó főzeléket habarással behűsítjük.

7. Lépés

Tovább főzzük pár percig, majd tálalhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új