HIRDETŐ
Sárgaborsó leves tejszínnel
Laktató sárgaborsó leves, savanyú tejszínnel ízesítve.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 200 g sárgaborsó
- 250 g burgonya
- 200 g tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- őrölt fekete bors
- zúzott kömény
- csipetnyi só
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A hajdinát legalább 4 órára beáztatjuk.
2. Lépés
Leöntjük a vizet, többször átöblítjük és főzni kezdjük.
3. Lépés
30 perc után hozzáadjuk a felvágott krumplit és az áttört fokhagymát.
4. Lépés
Keverjük össze, adjunk hozzá babérlevelet és egyéb fűszereket.
5. Lépés
Főzzük meg puha
6. Lépés
Ha minden kész, eltávolítjuk a babérlevelet és összekeverjük.
7. Lépés
Hozzáadjuk a tejfölt, összekeverjük és hagyjuk felforrni.
8. Lépés
Ízlés szerint fűszerezzük, majd félretesszük.
9. Lépés
Szolgáljuk kenyérrel vagy krutonnal.
10. Lépés
A leves elég laktató.
11. Lépés
Jó étvágyat!😉