HIRDETŐ

Sárgaborsó leves tejszínnel

Laktató sárgaborsó leves, savanyú tejszínnel ízesítve.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g sárgaborsó Hozzáadott
  • 250 g burgonya Hozzáadott
  • 200 g tejföl Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 babérlevél Hozzáadott
  • őrölt fekete bors Hozzáadott
  • zúzott kömény Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A hajdinát legalább 4 órára beáztatjuk.

2. Lépés

Leöntjük a vizet, többször átöblítjük és főzni kezdjük.

3. Lépés

30 perc után hozzáadjuk a felvágott krumplit és az áttört fokhagymát.

4. Lépés

Keverjük össze, adjunk hozzá babérlevelet és egyéb fűszereket.

5. Lépés

Főzzük meg puha

6. Lépés

Ha minden kész, eltávolítjuk a babérlevelet és összekeverjük.

7. Lépés

Hozzáadjuk a tejfölt, összekeverjük és hagyjuk felforrni.

8. Lépés

Ízlés szerint fűszerezzük, majd félretesszük.

9. Lépés

Szolgáljuk kenyérrel vagy krutonnal.

10. Lépés

A leves elég laktató.

11. Lépés

Jó étvágyat!😉

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új