HIRDETŐ

Savanykás erdei gyümölcsleves

Ez a hagyományos magyar gyümölcsleves erdei gyümölcsökkel készül, savanykás ízével és frissítő fűszerekkel tehető még élvezetesebbé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g erdei gyümölcs (pl. málna, szeder áfonya) Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 1 ks citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 2 ks fahéj rúd Hozzáadott
  • 4 ks szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 ks vaníliarúd Hozzáadott
  • 100 g kristály Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 evőkanál étkezési keményítő Hozzáadott
  • 2 dl tejföl (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mossuk meg és tisztítsuk meg az erdei gyümölcsöket, majd helyezzük egy nagy fazékba.

2. Lépés

Adjuk hozzá a vizet, a citrom héjat, fahéj rudakat, a szegfűszeget, a vaníliarudat, a kristálycukrot és a sót. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt, és hagyjuk az összetevőket lassan főni.

3. Lépés

Közben készítsünk egy keményítő oldatot - keverjük össze az étkezési keményítőt és 2 evőkanál vizet egy kis tálban.

4. Lépés

Amikor az erdei gyümölcsök megpuhultak, vegyük ki a fahéj rudakat, a szegfűszeget és a vaníliarudat. Majd óvatosan keverjük hozzá a keményítő oldatot, folyamatos keverés közben, hogy a leves összeálljon. Hagyjuk még 1-2 percig főni

5. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk kihűlni, és opcionálisan adjunk hozzá egy kanál tejfölt a tetejére.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új