HIRDETŐ

Forrás: elenahramovaphotos from Canva

Savanyú uborka saláta

A savanyú uborkasaláta almával és zöldségekkel az egyik kedvenc receptem egy gyors és egészséges snackhez. A kockára vágott kovászos uborka jól illik a savanyú almához, a zöldségek hozzáadása pedig könnyedséget kölcsönöz a salátának.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 pcs savanyú uborka Hozzáadott
  • 1 pcs Nagy alma Hozzáadott
  • 1 pcs pirospaprika Hozzáadott
  • 1 pcs közepes sárgarépa Hozzáadott
  • 1 pcs hagyma Hozzáadott
  • 1 fog Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 kanalak Napraforgóolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Először mossuk meg és szárítsuk meg az összes zöldséget és az almát. Ha így készítjük el a hozzávalókat, a következő lépéseket megkönnyítjük.

2. Lépés

Kockázza fel a kovászos uborkát, az almát és a pirospaprikát. Tapasztalatom szerint a legjobb, ha ezt apró kockákra vágjuk, így jobban összeérnek a hozzávalók.

3. Lépés

Reszelje le a sárgarépát és a hagymát egy közepes méretű reszelőn - így a saláta jobb állagú lesz. Ne feledje, hogy a hagymát ne reszelje túl apróra.

4. Lépés

A fokhagymát apróra vágjuk, és hozzáadjuk a salátához. Szerintem a fokhagyma egyedi ízt ad a salátának, de ha nem rajongsz ezért az összetevőért, nyugodtan elhagyhatod.

5. Lépés

Most adjuk hozzá a napraforgóolajat, sót és borsot ízlés szerint a salátához, és keverjük jól össze az egészet. Ha szeretné, egy kis savanyúságecetet is adhat hozzá - ez extra savanykás ízt ad a salátának.

6. Lépés

A salátát az elkészítés után azonnal tálalja. Ne feledje, hogy hűtve tálalja, akkor a legfinomabb.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új