Forrás: elenahramovaphotos from Canva
Savanyú uborka saláta
A savanyú uborkasaláta almával és zöldségekkel az egyik kedvenc receptem egy gyors és egészséges snackhez. A kockára vágott kovászos uborka jól illik a savanyú almához, a zöldségek hozzáadása pedig könnyedséget kölcsönöz a salátának.
Hozzávalók
- 4 pcs savanyú uborka
- 1 pcs Nagy alma
- 1 pcs pirospaprika
- 1 pcs közepes sárgarépa
- 1 pcs hagyma
- 1 fog Fokhagyma
- 2 kanalak Napraforgóolaj
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Először mossuk meg és szárítsuk meg az összes zöldséget és az almát. Ha így készítjük el a hozzávalókat, a következő lépéseket megkönnyítjük.
Kockázza fel a kovászos uborkát, az almát és a pirospaprikát. Tapasztalatom szerint a legjobb, ha ezt apró kockákra vágjuk, így jobban összeérnek a hozzávalók.
Reszelje le a sárgarépát és a hagymát egy közepes méretű reszelőn - így a saláta jobb állagú lesz. Ne feledje, hogy a hagymát ne reszelje túl apróra.
A fokhagymát apróra vágjuk, és hozzáadjuk a salátához. Szerintem a fokhagyma egyedi ízt ad a salátának, de ha nem rajongsz ezért az összetevőért, nyugodtan elhagyhatod.
Most adjuk hozzá a napraforgóolajat, sót és borsot ízlés szerint a salátához, és keverjük jól össze az egészet. Ha szeretné, egy kis savanyúságecetet is adhat hozzá - ez extra savanykás ízt ad a salátának.
A salátát az elkészítés után azonnal tálalja. Ne feledje, hogy hűtve tálalja, akkor a legfinomabb.