Forrás: Unsplash
Schnitzel
A schnitzel egy hagyományos osztrák és német étel, amely Magyarországon is népszerű.
Hozzávalók
- 4 Slice sertéshús (vágjuk vékony szeletekre)
- 2 tojás
- 200 g liszt
- 200 g zsemlemsa
- só és bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
- citrom szeletek (tálaláshoz)
Eljárás
A sertéshússzeleteket klopfoljuk vékonyra egy húsklopfolóval vagy egy sodrófával. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Vegyün 3 különböző tálkát: az egyikbe tegyük a lisztet, a másikba verjük fel a tojásokat, a harmadikba pedig öntsük bele a zsemlemorzsát.
Forgassuk meg a klopfolt hússzeleteket először a lisztben, majd a tojásban és végül a zsemlemorzsában. Ügyeljünk rá, hogy minden oldalát jól beleforgassuk a panírba.
Melegítsünk fel egy serpenyőt olajjal közepes lángon. Amikor az olaj forró, tegyük bele a panírozott hússzeleteket. Süssük mindkét oldalukat aranybarnára, kb. 3-4 percig minden oldalon.
Szűrjük le a sült hússzeleteket, aztán papírtörlőn itassuk le, hogy eltávolítsuk a felesleges olajat.
Tálaljuk a schnitzeleket frissen citrom szeletekkel, valamint kedvenc körettel és savanyúsággal.