HIRDETŐ

Forrás: Unsplash

Schnitzel

A schnitzel egy hagyományos osztrák és német étel, amely Magyarországon is népszerű.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Slice sertéshús (vágjuk vékony szeletekre) Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 200 g zsemlemsa Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • citrom szeletek (tálaláshoz) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A sertéshússzeleteket klopfoljuk vékonyra egy húsklopfolóval vagy egy sodrófával. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

2. Lépés

Vegyün 3 különböző tálkát: az egyikbe tegyük a lisztet, a másikba verjük fel a tojásokat, a harmadikba pedig öntsük bele a zsemlemorzsát.

3. Lépés

Forgassuk meg a klopfolt hússzeleteket először a lisztben, majd a tojásban és végül a zsemlemorzsában. Ügyeljünk rá, hogy minden oldalát jól beleforgassuk a panírba.

4. Lépés

Melegítsünk fel egy serpenyőt olajjal közepes lángon. Amikor az olaj forró, tegyük bele a panírozott hússzeleteket. Süssük mindkét oldalukat aranybarnára, kb. 3-4 percig minden oldalon.

5. Lépés

Szűrjük le a sült hússzeleteket, aztán papírtörlőn itassuk le, hogy eltávolítsuk a felesleges olajat.

6. Lépés

Tálaljuk a schnitzeleket frissen citrom szeletekkel, valamint kedvenc körettel és savanyúsággal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek