HIRDETŐ

Forrás: Unsplash

Schnitzel

A schnitzel egy hagyományos osztrák és német étel, amely Magyarországon is népszerű.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Slice sertéshús (vágjuk vékony szeletekre) Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 200 g zsemlemsa Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • citrom szeletek (tálaláshoz) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A sertéshússzeleteket klopfoljuk vékonyra egy húsklopfolóval vagy egy sodrófával. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

2. Lépés

Vegyün 3 különböző tálkát: az egyikbe tegyük a lisztet, a másikba verjük fel a tojásokat, a harmadikba pedig öntsük bele a zsemlemorzsát.

3. Lépés

Forgassuk meg a klopfolt hússzeleteket először a lisztben, majd a tojásban és végül a zsemlemorzsában. Ügyeljünk rá, hogy minden oldalát jól beleforgassuk a panírba.

4. Lépés

Melegítsünk fel egy serpenyőt olajjal közepes lángon. Amikor az olaj forró, tegyük bele a panírozott hússzeleteket. Süssük mindkét oldalukat aranybarnára, kb. 3-4 percig minden oldalon.

5. Lépés

Szűrjük le a sült hússzeleteket, aztán papírtörlőn itassuk le, hogy eltávolítsuk a felesleges olajat.

6. Lépés

Tálaljuk a schnitzeleket frissen citrom szeletekkel, valamint kedvenc körettel és savanyúsággal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új