Forrás: Dar1930 from Getty Images
Sertés bélszín, napon szárított paradicsommal töltve
Ez a recept a napon szárított paradicsommal töltött sertésbélszínhez az egyik kedvencem. A zsenge sertéshús, az édeskés, napon szárított paradicsom és az aromás fűszerek kombinációja az ízek harmonikus szimfóniáját alkotja.
Hozzávalók
- 200 g Sertés szűzpecsenye
- 8 db Szárított paradicsom
- 4 gerezd Fokhagyma
- olívaolaj
- só, bors
- vaj
Eljárás
Először is előkészítem a sertés szűzpecsenyét. A fokhagymát meghámozom és összezúzom. Ezután a húst mindkét oldalát sózom és borsozom, majd bedörzsölöm a préselt fokhagymával elkevert olajjal. Legalább 20 percig hagyom így pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
Ezután a húst mindkét oldalán forró vajban megpirítjuk. Az egyik oldalon kb. 5 percig hagyom sülni, majd a másik oldalra bontom.
Ezután a szűzpecsenyéket félbevágom, de nem vágom át teljesen, hogy könnyen meg lehessen tölteni. Minden szűzpecsenyébe 2-3 napon szárított paradicsomot teszek.
Végül lezárom a babapiskótákat, és fóliába csomagolom őket. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütöm.