HIRDETŐ

Forrás: FB: Recepty co vařily naše babičky

Sertés lapocka gombán

Már évek óta próbálkozom a sertéslapocka gombával és tejszínnel való elkészítésével, és mindig el vagyok ragadtatva attól, hogy milyen finom ez az egyszerű, hagyományos cseh étel. Tökéletes családi ebédre vagy vacsorára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Sertéslapocka Hozzáadott
  • 500 g Hub Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 3 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 Kanálok sima liszt Hozzáadott
  • 2 Kanálok Olajok Hozzáadott
  • 150 ml Fehérbor Hozzáadott
  • 200 ml Főzőtejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is készítse elő a húst. Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra a lapockát. Ezután sózzuk, borsozzuk és lisztbe mártjuk.

2. Lépés

Hevítsük fel az olajat egy lábasban, és süssük benne aranybarnára a húst. Ha kissé ropogósabb felületet szeretne, ne féljen tovább sütni.

3. Lépés

Ha a hús megsült, vegye ki a fazékból, és ugyanabban az olajban pirítsa aranybarnára az apróra vágott hagymát. Adja hozzá a felszeletelt fokhagymát és az előzőleg megtisztított és felaprított gombát.

4. Lépés

Ha a gomba megpuhult, dobja vissza a húst a fazékba, öntse fel a fehérborral, és fedő alatt párolja körülbelül 15 percig.

5. Lépés

Ezután csak adjuk hozzá a tejszínt, keverjük meg, és hagyjuk egy kicsit párolódni, hogy az ízek összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új