HIRDETŐ

Forrás: FB: Recepty co vařily naše babičky

Sertés lapocka gombán

Már évek óta próbálkozom a sertéslapocka gombával és tejszínnel való elkészítésével, és mindig el vagyok ragadtatva attól, hogy milyen finom ez az egyszerű, hagyományos cseh étel. Tökéletes családi ebédre vagy vacsorára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Sertéslapocka Hozzáadott
  • 500 g Hub Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 3 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 Kanálok sima liszt Hozzáadott
  • 2 Kanálok Olajok Hozzáadott
  • 150 ml Fehérbor Hozzáadott
  • 200 ml Főzőtejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is készítse elő a húst. Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra a lapockát. Ezután sózzuk, borsozzuk és lisztbe mártjuk.

2. Lépés

Hevítsük fel az olajat egy lábasban, és süssük benne aranybarnára a húst. Ha kissé ropogósabb felületet szeretne, ne féljen tovább sütni.

3. Lépés

Ha a hús megsült, vegye ki a fazékból, és ugyanabban az olajban pirítsa aranybarnára az apróra vágott hagymát. Adja hozzá a felszeletelt fokhagymát és az előzőleg megtisztított és felaprított gombát.

4. Lépés

Ha a gomba megpuhult, dobja vissza a húst a fazékba, öntse fel a fehérborral, és fedő alatt párolja körülbelül 15 percig.

5. Lépés

Ezután csak adjuk hozzá a tejszínt, keverjük meg, és hagyjuk egy kicsit párolódni, hogy az ízek összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek