Sertésborda vajas krumplival
Egy klasszikus, amit mindenki szeret
Hozzávalók
Szelet
- Csont nélküli sertéskaré
- Tojások
- sima liszt speciális
- só
- vegeta
- zsemlemorzsa
- Sütéshez való olaj
- lard
- sárgarépa
Krumpli
- új krumpli
- só
- újhagyma
- vaj
Eljárás
Három edényben készen állunk a liszt, a vegetájával felvert tojások, illetve a zsemlemorzsa.
A húst közepes vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk meg, majd sorban lisztbe, tojásba és végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajba tesszük disznózsírral, hozzáadjuk a répakarikákat, hogy az olaj ne égjen túl. Mindkét oldalon aranybarnára sütjük.
Kiveszünk egy tányért papírtörlővel, hogy az elhasznált olaj felszívódjon.
Meghámozzuk a krumplit, felvágjuk és főzzük sós vízben, majd lecsepegtetjük.
A vajon megpirítjuk a tavaszi hagymát a zöldjével együtt. Hozzáadjuk a krumplihoz és összekeverjük, letakarjuk, hagyjuk állni egy ideig, majd tálalhatjuk. A legfinomabb uborkasalátával tálalva, amit úgy készítek, hogy meghámozom az uborkát, vékony szeletekre vágom, hozzáadok őrölt fekete borsot és sózom. Ha az uborkák levet engedtek, felöntöm őket vízzel, amelyhez hozzáadok kristálycukrot, fel kell oldania, és hozzáadom az ecetet, mindent ízlés szerint. Keverem és kész :) Jó étvágyat.