HIRDETŐ
Sertésborda vajas krumplival

Sertésborda vajas krumplival

Egy klasszikus, amit mindenki szeret

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Szelet

  • Csont nélküli sertéskaré Hozzáadott
  • Tojások Hozzáadott
  • sima liszt speciális Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • vegeta Hozzáadott
  • zsemlemorzsa Hozzáadott
  • Sütéshez való olaj Hozzáadott
  • lard Hozzáadott
  • sárgarépa Hozzáadott

Krumpli

  • új krumpli Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • újhagyma Hozzáadott
  • vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Három edényben készen állunk a liszt, a vegetájával felvert tojások, illetve a zsemlemorzsa.

2. Lépés

A húst közepes vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk meg, majd sorban lisztbe, tojásba és végül zsemlemorzsába forgatjuk.

3. Lépés

Forró olajba tesszük disznózsírral, hozzáadjuk a répakarikákat, hogy az olaj ne égjen túl. Mindkét oldalon aranybarnára sütjük.

4. Lépés

Kiveszünk egy tányért papírtörlővel, hogy az elhasznált olaj felszívódjon.

5. Lépés

Meghámozzuk a krumplit, felvágjuk és főzzük sós vízben, majd lecsepegtetjük.

6. Lépés

A vajon megpirítjuk a tavaszi hagymát a zöldjével együtt. Hozzáadjuk a krumplihoz és összekeverjük, letakarjuk, hagyjuk állni egy ideig, majd tálalhatjuk. A legfinomabb uborkasalátával tálalva, amit úgy készítek, hogy meghámozom az uborkát, vékony szeletekre vágom, hozzáadok őrölt fekete borsot és sózom. Ha az uborkák levet engedtek, felöntöm őket vízzel, amelyhez hozzáadok kristálycukrot, fel kell oldania, és hozzáadom az ecetet, mindent ízlés szerint. Keverem és kész :) Jó étvágyat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új