Forrás: Chicago Tribune for Getty Images
Sertésfilé kelkáposztás zöldséggel
Egy finom és egyszerű étel, amit mindenki el tud készíteni otthon. Tartalmazza a szaftos sertésfilét, ami tökéletesen illik a zöldségválogatáshoz. Ideális egy családi étkezéshez vagy egy különleges vacsorához.
Hozzávalók
Sertésszűz
- 1 Darab Sertésfile (kb. 800g)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 Pinch só és bors
Zöldség
- 2 Darab Sárgarépa
- 200 g kelbimbó
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 Pinch só és bors
Eljárás
A sertésszűzérmével és kelbimbóval készült recept elkészítéséhez először előmelegítse a sütőt 200 fokra és készítsen elő egy hőálló tál.
Súrolja be a sertésfilét olívaolajjal, sóval és borssal, majd helyezze az tálba.
Vágja fel a zöldséget, és helyezze a sertésfilé köré a tepsiben. Csepegtessen olívaolajat a zöldségekre, és ízesítse sóval és borssal.
Sütse a sertésfilét és a zöldségeket 40-45 percig előmelegített sütőben, amíg a sertésfilé átsül és a zöldségek meggrilleződnek.
Hagyja a sertésfilet brokkolival 10 percig pihenni a tálalás előtt, majd vágja fel szeletekre és szolgálja fel a grillezett zöldségekkel.